Perimenopause matsmältning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-04
Det finns många olika typer av matsmältningsproblem som kan påverka kvinnor under klimakteriet. Några av dessa kan inkludera förstoppning, diarré, uppsvälldhet, matsmältningsbesvär och svårigheter att svälja. Dessutom kan vissa kvinnor uppleva mer halsbränna, irriterad tjocktarm, Gerd och laryngofaryngeal reflux.

lägre östrogennivåer under klimakteriet kan leda till tarm-och matsmältningsproblem. Eftersom dessa hormonella nivåer förändring, det kan leda till stress i kroppen. Detta i sin tur kommer att påverka din matsmältningssystemet.

uppblåsthet, diarré och förstoppning

uppblåsthet är ett vanligt mag problem vid klimakteriet. Eftersom det finns en förskjutning mot fett ansamlas hormoner som kortisol och insulin, och en övergång från fett mobilisera hormoner som östrogen, kan din kropp börjar hopa en fetare midsection. Du kan känna dig uppsvälld från tid till annan.

diarré och förstoppning kan orsakas av den fluktuerande nivåerna av progesteron och östrogen i kroppen. Medan progesteron bromsar rörligheten för livsmedel genom tarmarna, östrogen påskyndar processen. Dessa två konkurrerande hormoner kan utlösa förödelse på din mag-tarmkanalen.

Irritable Bowel Syndrome

ofta kvinnor går igenom klimakteriet kan få symtom på colon irritabile eller IBS. De är olika typer av IBS, en med symtom på diarré. Den andra har symtom på förstoppning. Effektiv behandling för den typ av IBS som inkluderar förstoppning är en produkt som kallas Zelnorm. Detta verkar vara ett bra botemedel för att lindra symptomen av IBS för många drabbade. Rådgör med din vårdgivare för att avgöra om det är rätt medicin för dig.

GERD och halsbränna

En annan mag upprörd som kan inträffa under klimakteriet är gerd eller gastroesofageal refluxsjukdom. Det inträffar när den nedre delen av matstrupen slutmuskel inte går att stänga tillräckligt, och innehållet i magsäcken rinna tillbaka till matstrupen. Vanliga symptom på detta är halsbränna och sura uppstötningar, där du kan känna syran komma tillbaka upp i halsen. Inte alla kvinnor i klimakteriet kan uppleva GERD på samma sätt, och de kan klaga på smärta i bröstet, heshet i början av dagen, eller svårigheter att svälja. Det kan också finnas trånghet i halsen med torr hosta och dålig andedräkt.

LPR under Perimenopause

Dessutom några kvinnor som går igenom klimakteriet kan utvecklas LPR. Enligt Scripps San Diego Centrum för Voice och sväljsvårigheter, är "Larynogopharyngeal reflux eller LPR backflöde av maginnehåll upp i matstrupen och i halsen. Skillnaden mellan GERD och LPR är att de flesta patienter med LPR inte upplever halsbränna, magont eller har smärta efter att ha ätit.

De allra flesta patienter kommer LPR inte har esofagit eller halsbränna. De brukar klaga inte av ont i magen eller har smärta i samband med måltider som är typisk för GERD. "

Några av symtomen för LPR är heshet, för mycket slem i halsen, kroniska hals clearing och irritation, kronisk hosta och halsbränna, och uppvaknande på natten på grund av hosta. En öron-näsa-hals läkare kan hjälpa till att diagnostisera och behandla dessa symptom.

Behandlingsalternativ

Det finns många saker du kan göra för att lindra vissa av symptomen i samband med mag nöd under klimakteriet. Försök minska din konsumtion av hög till måttlig glykemiskt index kolhydrater. Genom att äta en kost lägre på kolhydrater och högre i fett och protein, kan du lätt ofta symtom av halsbränna och matsmältningsbesvär. Äta 3-5 måltider om dagen också kommer att hålla dina insulinnivåer mer jämn, och hjälpa till att lindra mag upprörd. Eliminera bröd och bakad bra i en vecka. Se om du märker en skillnad i dina symtom. Många kvinnor är känsliga för gluten som finns i bakverk.

Alternativa behandlingar

Skära ner på alkohol är ett enkelt sätt att lindra några av de symtom från magtarmkanalen kan du ha drabbats i klimakteriet. Alkohol anses vara en gastric irriterande.

Med pepparmynta som är esoteriska belagda ofta är lugnande för matsmältningsproblem. Ta 2 till 3 kapslar mellan måltiderna för lättnad.

Med matsmältningsenzymer är ett annat alternativ för att lindra problematiska symtom från magtarmkanalen. Dessa enzymer finns naturligt i kroppen och bidra till att bearbeta fetter, socker, stärkelse och proteiner.

Livsstil

Lättnad och minska mängden stress i ditt liv kan ofta leda till förbättring av mag upprörd du kan uppleva. Prova meditation, avslappningsövningar eller rådgivning vid behov. Motion är ofta en lindring av stress. Försök lägga fysiska aktiviteter som att gå eller cykla till din dagliga rutin.

sova med en skum typ kil som höjer huvudet är ett annat alternativ. Detta förhindrar mag-vätskor läcker tillbaka in i halsen. En annan fördel från att sova med huvudet högt är att det kommer att hjälpa tömma bihålorna.

Rådgör med din läkare för problem du kan uppleva med klimakteriet matsmältningsproblem. Han kan utarbeta ett program som passar din livsstil och hjälpa till att lindra dina symtom.

Previous:nothing Next:hur du håller dina öron ren

Relaterade artiklar


 • hur lätt spädbarn hosta
 • hur en synundersökning verk
 • hur man får fertilitetspreparat
 • Vilka är riskerna med cigarrökande?
 • hur man kan bli av oanvända läkemedel
 • Hur man vet om ditt barns feber behov läkarvård
 • Plavix biverkningar - trötthet
 • orsaker till hicka
 • vad som orsakar depression under menstruation?
 • hur man får frisk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com