ättika huvudlöss behandling

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-03
Huvudlöss är en extremt smittsam sjukdom, särskilt bland barn i skolåldern. Det kan vara svårt att behandla på grund av den begränsade storleken på äggen och den mängd som kan läggas. Även om det finns många over-the-counter kemisk-baserade behandlingar, många föräldrar är misstänksamma av biverkningar och välja en säkrare metod. Vinäger är känd för dess makt för att rengöra och har utropat som en bra hemma-rättsmedel för att ta bort löss gnetter

Identification

En lus är en liten brun vinglösa bugg som behöver mänsklig hud och blod för att överleva. "Löss" är pluralformen av lus. Löss använda hår som ett fågelbo att lägga sina ägg, även känd som gnetter. Nits är små och har bruna eller ljusbruna prickar som följer den enskilda hårstrån. Om ditt barn är kliade sig i huvudet överdrivet-och /eller har ett rött utslag på nacken, är det dags för ett huvud kontroll.

Head Kolla

För att göra en ordentlig huvud check, separat ditt barns hår i avsnitt och noggrant undersöka individuella hårstrån för nits och /eller löss. Var extra uppmärksam på de områden bakom ditt barns hals och öron, eftersom dessa varma områden där löss vilja lägga ägg.

Om Vinäger

Även Hippokrates, de tidiga grekiska läkaren ansåg ättika ha antibakteriella och anti- svamp egenskaper och används ättika för att bekämpa en infektion. Läkare används även ättika för att behandla skörbjugg under det amerikanska inbördeskriget och för att lugna sår under första världskriget
Idag, på grund av sin starka sura innehåll, har ättika användning utanför matlagning skjutit i höjden. Vinäger: s höga syrahalt är känt för att döda bakterier och mögel, så det har blivit en modern stapelvara i många människors pentryn samt deras rengöring garderober. Inte bara är ättika används för att rengöra, men dess makt för att ta bort och ta bort fläckar är också väl dokumenterat.

Vinäger och löss

En av de svåraste delarna att behandla löss är NIT bort. Ättika är en stor hjälp med denna process, eftersom syran hjälper till att lossa "lim" som håller nits bifogas hårstrån. Efter tvättning ditt barns hår med schampo, skölj den med 1 kopp vatten och 2 msk. ättika. Detta skölj kan hjälpa till att förstöra alla löss samt bidra till att undanröja nits under kammen igenom.

Kamma igenom

Efter tvättning ditt barns hår, är en riktig kamma igenom en väsentlig del av NIT bort. Skaffa en luskam eller kamma, vars tänder är tätt. Separat ditt barns hår i mindre delar och börja kamma. Efter varje slag, se till att rengöra kammen bort i en kopp vatten. Detta gör att du kan se om du får det gnetter. Om det är små bruna prickar som flyter i koppen, då är du lyckas ta bort dem. Kamning bör följas upp under minst 1 till 2 veckor efter en löss utbrott. Ditt mål är att ha en tydlig kopp vatten efter en kam igenom.

Previous:nothing Next:effekter av amoxicillin

Relaterade artiklar


 • vilken ålder gör armhåla håret växa?
 • hur man får in på sjukhuset
 • Varför är mitt hår fet?
 • vad är skillnaden mellan triglycerider & kolesterol?
 • hur man hittar en läkare för hormonbehandling
 • funktioner av progesteron under graviditeten
 • prenatal vitaminer effekter på män
 • vad är ribos?
 • hudproblem hos tonåringar
 • sömnapné och kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com