Varför påverkar rökning dina ägg?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-27
Rökning skadar både manlig och kvinnlig fertilitet. Om du försöker bli gravid, kan du förbättra avsevärt dina chanser genom att sluta röka eller att hålla sig borta från platser tjock med passiv rökning. Cigarettrök innehåller ett gift som kan döda äggen medan de fortfarande är i dina äggstockar. Rökning påverkar också blodcirkulationen och mag-system, som måste vara friska för att framgångsrikt genomföra ett foster till term

Betydelse

de gifter som finns i cigarettrök kallas polycykliska aromatiska hyrdrocarbons (PAH). När absorberas till de nivåer som en cigarett rökare andas in PAH berätta den kvinnliga kroppen att börja klimakteriet. Naturligt förekommande klimakteriet kan ofta döda de ägg som finns kvar i äggstockarna. Kvinnor föds med alla ägg för hela deras livstid, så även röka långt innan klimakteriet kan döda många av äggen.

Varning

PAH återfinns i många andra ämnen. Dessa inkluderar char-stekt mat, malkulor, luftföroreningar från brinnande stenkolstjära och alla kosmetika, salvor eller schampo gjort med stenkolstjära. Stadsbor kommer att vara mer utsatta för PAH än glesbygdsbor.

Teorier /Spekulationer

En banbrytande studie med genmanipulerade möss bekräftade rökning är skador på kvinnliga ägg gjordes vid Massachusetts General Hospital under 2001. Detta var ursprungligen att studera varför kvinnor som röker ofta går in i klimakteriet mycket tidigare än ickerökarna. En gen (smeknamnet "Mater") upptäcktes som talar om ett ägg att bli ett embryo. Rökning skadar detta meddelande. (Se Resurser nedan. )

Storlek

Kvinnor föds med ett genomsnitt på två miljoner oocyter ("pre-ägg"). På grund av en omständighet eller en annan, förlorar en kvinna naturligtvis de flesta av dessa äggceller och de aldrig ägglossning. Endast omkring 400 ägg ägglossning och ha någon chans att bli bebisar.

Förebyggande /Lösning

Att sluta röka inte kommer att garantera graviditet. Du måste fortfarande vara i allmänhet god hälsa. Men rökning kommer att kraftigt minska chanserna att bli gravid, speciellt i trettioårsåldern och framåt. Rökning hämmar blodcirkulationen system och lämnar dina inre organ utan den näring de behöver för att trivas. På baksidan ska röka inte användas som ett preventivmedel. Det är inte en säker preventivmetod, särskilt om du är under trettio.

Previous:nothing Next:Hur mycket vet aborter kosta?

Relaterade artiklar


 • hur man desinficera och rengöra en svamp
 • skäl att förmå labor tidigt
 • hur man kan förstå när en mullvad ska tas bort
 • hur man gör hemmagjord hostmedicin till ett spädbarn
 • Vad är sadelväskor på kvinnor?
 • Plavix biverkningar - trötthet
 • testosteronbehandling
 • hur du kan förbättra din gamla madrass
 • hur man ansöker toner på hår
 • vad är orsakerna till gallring hud?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com