alternativa behandlingar för bakteriell vaginos

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-02
Bakteriell vaginos (BV) är en vanlig typ av vaginal infektion som uppstår när det finns en överväxt av vissa bakterier i slidan. Läkare ordinera ofta antibiotika som behandling för bakteriell vaginos. Antibiotika kan framgångsrikt behandla detta tillstånd hos många kvinnor. Emellertid kan andra kvinnor upplever biverkningar vid användning av antibiotika eller har återkommande anfall med BV även efter behandling. För kvinnor som vill andra alternativ, det finns några naturliga alternativa behandlingar av bakteriell vaginos.

Fakta

Bakteriell vaginos utvecklas vanligen när det finns en obalans av bakterier i slidan. En ökning eller överväxt av anaeroba bakterier som orsakar denna obalans. Några symptom på BV är flytningar åtföljs av en obehaglig lukt, sveda vid urinering, klåda och smärta. Den exakta orsaken till bakteriell vaginos är oklar. Dock kan vissa aktiviteter såsom douching och sexuell kontakt med en ny partner eller flera partners rubba jämvikten i bakterier och ökar en kvinnors risk att få bakteriell vaginos. Det är viktigt att vara korrekt diagnos och behandling för BV att undvika vissa komplikationer.

Betydelse

När lämnas obehandlade, bakteriell vaginos kan orsaka hälsoproblem. Några av de komplikationer i samband med BV är prematur födsel för gravida kvinnor med BV, en ökad risk för inflammation i lilla bäckenet, och en större möjlighet att skaffa sig ett sexuellt överförbara infektioner eller hiv.
behandling är viktigt för att undvika dessa hälsorisker. För BV, läkare ordinera perorala antibiotika eller antibiotika krämer eller geler som metronidazol som finns i antingen tablettform för oralt bruk eller som en vaginal gel. Annat antibiotikum kallat klindamycin kommer som en kräm. Detta villkor kan återkomma efter behandlingen. För kvinnor som vill använda alternativa behandlingar för bakteriell vaginos, det finns några alternativ.

Tea Tree Oil

Tea tree olja har antimikrobiella egenskaper som kan vara till hjälp vid behandling av bakteriell vaginos. Användningen av olja tea tree stolpiller i en blandning av varmt vatten och tea tree olja påstås vara effektiva behandlingar för denna sjukdom. Var noga med att späda ut tea tree olja eftersom det kan orsaka irritation. Det finns andra sätt att förbereda och använda tea tree olja (se Resurser). Var medveten om att du bör använda denna behandling med råd från en läkare. Svälj inte tea tree olja.

Yoghurt

Yogurt kan vara ett annat alternativ behandling för BV. Opastöriserad yoghurt innehåller Lactobacillus acidophilus, som kan hjälpa till att återställa balansen i slidan bakterier. Kvinnor kan antingen ta det muntligt eller använda det direkt in i slidan. Denna behandling kräver användning av släta, opastöriserad yoghurt. Du kan äta yoghurt eller ta acidophilus piller. Kvinnorna kan också använda en vaginal in som en tampong indränkt med yoghurt. En annan metod är att använda en vaginal kräm applikator att tillämpa yoghurt på natten i cirka tre till sju dagar.

Behandling

Kvinnor kan sänka sin risk att få bakteriell vaginos genom att vidta några förebyggande åtgärder. Några av dessa innefattar att man undviker douching regelbundet och få rutin bäcken tentor. På samma sätt kan god hygien vara effektivt för att undvika en vaginal bakterier obalans (se Resurser). Säkert sex metoder som avhållsamhet och användning av kondomer kan också hjälpa till att minska förekomsten av bakteriell vaginos.
Även om det finns några alternativa behandlingar för bakteriell vaginos som kan vara till hjälp, försök inte att själv behandla dig själv. Om du har symtom på BV, är det viktigt att träffa en läkare. Som diagnostiseras och behandlas på korrekt sätt kan minska risken för eventuella komplikationer. Det är också viktigt att väga alla risker innan du använder alternativa behandlingar för bakteriell vaginos, eller något annat tillstånd.

Previous:nothing Next:vad är diastoliskt tryck?

Relaterade artiklar


 • naturliga botemedel för småbarn trängsel
 • om darvocet
 • Vilka är fördelarna med en magnetisk bäddmadrass?
 • Vilka är de psykologiska orsakerna till sängvätning?
 • Hur tidigt kan ett barn ses på ett ultraljud?
 • hur man enkelt kontrollera ditt blodtryck
 • hur man behandlar en nickelallergi
 • cigarettrökning & hälsorisker
 • hur du: överleva Evans 5 andra regeln
 • naturliga sätt att stimulera sammandragningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com