biverkningar av långvarig användning Ritalin

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-24
Personer med Attention Deficit Disorder (ADD) och Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) ta Ritalin som en del av deras behandling. I vissa fall gör Ritalin en dag-och natt skillnad i beteendet hos dem som tar det. Dessa människor använder ofta Ritalin år. De biverkningar av långvarig användning Ritalin utveckla lugnt genom dessa år

Storlek

Om ett barn använder Ritalin under en längre tid, han antagligen inte kommer vara lika höga som sina kolleger. Även studier av fenomenet inte tar itu med Ritalin specifikt inträffar tillväxthämning hos barn när det finns långvarig användning av stimulantia. Ritalin är ett stimulerande.

Tidsplan

Forskning studier av säkerheten i Ritalin för långvarig användning, och du kommer att sluta med minimal data för barn. De flesta läkare är överens om att uppgifterna är tunt när det gäller den studie om effekten av Ritalin på barn. Med detta i åtanke, de flesta proffsen rekommenderar att barn under 6 år inte får medicin.

Betydelse

Se upp för skador på hjärtat från långvarig användning av Ritalin. Det fanns 186 dödsfall bland barn mellan 1990 och 2000 från långvarig användning av Ritalin. Ofta, hjärtat slår oftare eftersom artärer och vener sammandra från den ständiga användningen av amfetamin (Ritalina), och detta leder till hjärtsvikt vid en tidig ålder. Inte förrän de göra en obduktion göra läkarna konstatera att barnet har ett förstorat hjärta. Se Resurser-ytan för en förälder berättelse om ett barns död.

Effekter

Oro narkotikamissbruk om du använder Ritalin under en lång period. Ritalin (metylfenidat) är en drog som är listade av DEA, rätt tillsammans med kokain. Det är en av de 10 mest missbrukade receptbelagda läkemedel. En undersökning av DEA visade att av alla de ungdomar Forskarna fann i rehabiliteringscenter, mellan 30 och 50 procent var där på grund av Ritalin missbruk (antingen injiceras eller fnös). Över 5 miljoner barn tar för närvarande Ritalin, och antalet fortsätter att växa. Detta innebär att 1 av 8 barn tar drogen eller något liknande. Sedan 1991 har användningen av Ritalin femdubblats, så har akut-rums-behandling för barn i åldrarna 10 och 17 som är knuten till Ritalin missbruk

Varning

Dosökningar är karakteristiska för personer som tar Ritalin. . Depression och irritabilitet förekommer normalt när kortverkande metylfenidat avtar, de flesta läkare föreslår att du utrymme de doser närmare varandra. Detta ofta döljer symtom på depression, som manifesterar sig dramatiskt (och inbegripa att depression som träffar när medicineringen inte längre används. ) Resultaten av depression leder ibland till en katastrofal utgång.

Överväganden

Kolla ditt blodtryck regelbundet om du tar Ritalin. Medan de flesta människor inte visar en ökning av blodtrycket, är det en möjlig biverkan av läkemedlet när den används på lång sikt. I vissa fall kan Ritalin öka blodtrycket avsevärt. Det finns också några fall där endast små stiger förekomma. Med tanke på att detta fenomen varierar så mycket, har ditt blodtryck kontrolleras regelbundet.

Previous:nothing Next:om oddsen att bli gravid

Relaterade artiklar


 • hur man behandlar en nickelallergi
 • dammkvalster allergiska symtom
 • hur man hittar sova
 • hur man kunna lita över 5’11
 • om fostrets hjärtslag
 • hur man kan undvika att betala för mycket för progesteron skott för prenatala gravida kvinnor
 • är alkohol en drog?
 • hur man ansöker om ahcccs i delstaten Arizona
 • hur man gör en människa laktat
 • vad är orsakerna till gynekomasti?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com