effekter av amoxicillin

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-02
Effekterna av amoxicillin variera i intensitet från mild till allvarlig. Amoxicillin är en medlem av penicillin familjen. Amoxicillin är ett vanligt antibiotikum som används för att behandla en rad olika bakteriella infektioner inträffar med hud, öron, näsa och övre luftvägarna. Medan många människor kan ta amoxicillin utan problem, en del människor är allergiska mot amoxicillin och uppleva biverkningar

milda biverkningar

Vissa människor har mycket lindriga symtom, medan andra människor symptom upplevelse som kräver omedelbar läkarvård. Vanliga biverkningar av amoxicillin är följande: mild diarré, ont i munnen, eller vita fläckar i munnen, huvudvärk och vaginal klåda och flytningar

Allvarligare

Den mer allvarliga biverkningar efter intag av amoxicillin följande. : mörk urin, gulfärgning av hud eller ögon, illamående och kräkningar, mag-och buksmärtor, blåmärken, eller blödningar, och ihållande halsont eller feber-allt att du ska ringa din läkare.

Svår Mage Skick

En allvarlig intestinal tillstånd kan uppstå. På grund av de resistenta bakterierna kan ett tillstånd som kallas pseudmembranous kolit äger rum flera veckor efter avslutad behandling med amoxicillin behandling. Kontakta läkare så snart som möjligt när ihållande diarré, mag-och buksmärtor, kramper och blodiga slem i avföringen inträffar. Använd inte antidiarrhea produkter, eller narkotiska smärtstillande, eftersom dessa läkemedel kan göra symptomen förvärras.

Thrush

Muntorsk eller en ny vaginal eller svampinfektion kan också förekomma. Trasten är uppkomsten av vita fläckar i munnen, och kan utvecklas efter att ha tagit amoxicillin under lång tid. Kontakta din läkare.

Allergiska effekter

Vissa människor är allergiska mot amoxicillin grund av att det är en medlem av penicillin familjen. En person kan reagera som ett skadligt ämne har kommit in i kroppen, snarare än en medicin kommer till räddning. Immunsystemet kommer att skapa antikroppar att attackera medicinering. Det kommer att inrätta en person för en hel uppsjö av allergiska reaktioner som illamående, kräkningar, hudutslag, klåda, svullnad och ibland yrsel. Vissa amoxicillin användare kan också ha svårt att andas på grund av den allergiska reaktionen.

Övriga Effekter

Amoxicillin kan ha andra effekter också. Amoxicillin kan faktiskt minska effekten av p-piller. En annan form av effektiva preventivmedel bör användas under behandling med amoxicillin bara för att vara på den säkra sidan. Amoxicillin kan orsaka falska positiva resultat med vissa diabetiker produkter urinprov. Amoxicillin kan också påverka resultaten från laboratorietester. En person skulle vara skyldig att informera läkare under amoxicillin och innan lab tester görs.

Slutsats

Det är en bra idé att berätta för läkaren om du är allergisk mot penicillin eller amoxicillin. Tala om för sjukvårdspersonal om du tar någon annan medicin. En biverkning kan undvikas. Tala om för läkaren om du har en njursjukdom eller infektioner såsom mononukleos.

Previous:nothing Next:alternativa behandlingar för bakteriell vaginos

Relaterade artiklar


 • i vilket skede graviditeten slutar du sömnighet?
 • spädbarn genetiska sjukdomar
 • hur man kan slå endometrioisis 89 - är östrogensubstitution nödvändigt efter livmoder hysterektomi
 • hur man kan förebygga såriga bröstvårtor från amning
 • hur man kan förebygga liggsår på hälarna
 • tecken på drogberoende
 • vad är LDL?
 • partum depression symtom
 • gastroenterit orsaker
 • naturligt sätt att lindra menstruationskramper
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com