hur du får ditt barn att äta hälsosam mat

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-05
Visar ett barn rätt mat att äta för att främja en hälsosam livsstil och matvanor är lätt. Få dem att faktiskt förbruka dessa livsmedel kan vara mer utmanande. Här är några tips som förhoppningsvis kan göra ditt liv enklare och ditt barns liv sundare
1.
Det finns ingen större sätt att uppmuntra ett barn att äta hälsosammare mat än exemplets makt. Barn lär sig genom observation och imitation. De plockar upp saker som ord, fraser, gester, och en massa andra saker så snabbt. Och, tro det eller ej, de kommer att plocka upp dina matvanor också. Om du ska prata tal, vara beredd att gå promenaden.
2.
Gå till biblioteket och ta med en bok. Barn älskar att låtsas. Det finns ingen bättre plats än i en bok att hitta förebilder och tecken som ditt barn vill efterlikna. Ett exempel som har fungerat för mig är barnbok, "Muncha! Muncha! Muncha! "Av Candace Fleming. Låtsas vara Mr McGreely, mannen som äger trädgården som kaninerna invaderar. Ditt barn kan kaninen, äta smaskiga grönsaker från din trädgård! Inte bara är det kul att låtsas, men även det gör middagstid roligt för barnen som får se dumma sidan av mamma och pappa!
3.
Gå till biblioteket och ta en annan bok! Läs böcker som lyfter fram fördelarna med att äta bra mat, eller böcker som visar en negativ effekt av att äta för mycket ohälsosam mat. "Tillräckligt mycket Varmkorv" av Wil Mara är ett bra exempel på en bok som visar overindulgence. Om du läser en bok om hälsosam mat, och har hälsosamma livsmedel som nämns i boken till hands är en utmärkt idé. Barn älskar interaktiva upplevelser!
4.
Låt ditt barn bli involverad i matinköp. När du rullar igenom producera avsnitt, identifiera varje frukt och grönsaker. Detta är inte bara en lektion i hälsosam mat, det är kvalitet tid och kan förvandlas till ett spel. Till exempel spela ett spel och se hur många frukter och grönsaker ditt barn kan namnet. "I Spy" kan också vara kul att spela och kan vara ett bra sätt att hålla ditt barn sysselsatt.
5.
Ta ungen inblandade. I affären, behöver du lägga äpplen i en påse? Håll påsen öppen och låt ditt barn lägga äpplen i. Hemma behöver du bryta upp tvättas sallad till sallad? Ge den till ditt barn att slita upp det! Hitta några barnsäkert aktivitet ditt barn kan göra i köket (eller vid matbordet /golv, där det är säkrast för ditt barn) att få dem involverade göra nästa måltid eller mellanmål. När jag gör bröd, ger jag mitt barn att hälla i och blanda den uppmätta ingredienserna. Ett barn är mer sannolikt att prova ett livsmedel som han /hon har deltagit i att finna, få eller göra.
6.
Sjung! Sjung en sång! Det finns underbara sånger där ute som utbilda och uppmuntra barn att äta hälsosam mat. Efter att ha livsmedel som sjungs i låtarna till hands är en bra idé också. Som nämnts i steg 3, barn njuta av interaktiv upplevelse. Några låtar som är värda att lyssna på är "jag äter regnbågens färger" och "En cookie är en Någon gång mat", båda från Sesame Street.


Previous:nothing Next:hur man äter ägg, bacon, rostat bröd, smör, dricka kaffe & öl, och hålla sig frisk!

Relaterade artiklar


 • biverkningar av svartmögel
 • hur man kan förstå riskerna med färgning dina ögonfransar
 • hur man undviker analfissurer
 • tecken på graviditet implantation
 • om celiaki och symtom malabsorption
 • om stress och ångest
 • hur man hanterar en utvecklingsstörd fördröjd barn
 • vad är svart vinbär utsäde olja?
 • vad är den normala pulsfrekvensen för män?
 • hur man förebygger solskador på ditt barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com