hur du får ditt barn att ta en tupplur

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-12
Varje förälder har erfarenhet av att försöka få sina barn att ta en tupplur. Småbarn, i synnerhet, kan vara särskilt utmanande eftersom de ofta inte tror att de behöver en tupplur. Men de flesta barnen nytta av minst en tupplur om dagen. När du har egna barn eller vårdar någon annans, kan detta vara en tid på en dag att du får en paus och kan slappna av lite. Här är några tekniker för att komma igång och få dina barn tupplur
1.
Var konsekvent om när dina barn kommer att vara tupplurar. Om du försöker få dina barn att sova middag på olika tider varje dag, kommer de att bekämpa den mer eftersom du inte är konsekventa. De kommer att tro tupplur tid är förhandlingsbart.
2.
Gör tar en daglig tupplur en prioritet. Låt inte ärenden eller telefonsamtal från anhöriga eller vad för att stoppa dig från att få barnen ner för tupplur. De vet att ta en tupplur är något de måste göra om du gör det till en daglig prioritet.
3.
skapa en gynnsam miljö för tupplur. Spela lugn musik, stänga persienner och stänga av lampor och tv. Barn är som alla andra-om miljön omkring dem är aktiv, högljudd eller ljusa, de kommer att få en svår tid att somna, så se till att miljön är precis rätt för tupplur eller vila
4.
Se till att din unge får gott om motion och starkt ljus före tupplur tid. Hålla alla persienner stängda i ditt hem och har barnen leker i mörka rum kommer att få dem att känna slöa, men i det långa loppet kan göra det svårt för dem att sova.
5.
Ge ditt barn näringsrik mat vid lunchtid, inte skräpmat eller de lastade med socker eller koffein. Om du ger dem hälsosamma livsmedel som fullkornsprodukter, mejeriprodukter, ris och ägg för att nämna några, kommer dessa bidra till att främja sova eftersom de innehåller tryptofan, en aminosyran som främjar sömnen.
6.

Inrätta en tupplur rutin. Precis som vuxna, barn behöver några minuter att varva ner, om de har kört runt och spela innan tupplur tid. Upprätta en rutin genom att läsa dem en historia, sjunga en sång till dem, eller om du är andlig eller religiös, bad med dem. Om du gör detta rutinmässigt med dina barn, kommer de att börja associera aktivitet med tupplur tid och sova.

Tips och varningar


 • inte försöker tvinga äldre barnen att somna. Istället ge dem en bok att läsa eller låta dem färg eller göra något annat lugn aktivitet medan deras yngre syskon sömn. Se till att de förstår att under denna tid måste de vara tysta så att andra kan sova.
 • Om ditt barn är i dagvård, prata med din barnomsorgen om när dina barn ta sina tupplurar och vad tupplur tid rutin är så att du kan kopiera den hemma. Detta är särskilt viktigt om du inte kan få dem att sova middag hemma på helgerna.
 • att hålla dina barn från att få in vanan att tupplur när man rider i bilen, planera din ärenden och resor runt tillfällen då din barn kommer att vara vaken. Låt dem inte sova i bilen-sjunga, spela hög musik eller ge dina barn leksaker de kan leka med när du cyklar i bilen. På så sätt kopplar inte en tur i bilen med tupplur tiden.
 • Det kommer dagar när dina barn inte kommer att kunna sova. Kräv inte att de går att sova. Stället be att de vila under denna tupplur tid om de inte kan sova


 • Previous:nothing Next:hur man överlever barns födelsedagsfest med celiaki

  Relaterade artiklar


 • vad är en lipas test?
 • vad är orsakerna till kortväxthet hos barn?
 • symtom på låg magsyra
 • hur man vet sanningen om mörk choklad
 • hur man kan slå endometrioisis 77 - förstå blodtransfusion under hysterektomi
 • Vad är kolesterol för?
 • hur man hittar en läkare certifierings-
 • hur man håller från att växa gråa hår
 • orsaker av myom
 • hur man gör sorg rådgivning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com