hur du hittar din dag ägglossning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-24
Om du planerar att bli gravid finns det en viktig bit information som du behöver för att lyckas . . . din dag ägglossning. Att veta när du har ägglossning är avgörande för att uppnå graviditet. Genom att övervaka din ägglossning, kan du faktiskt kan bli gravid snabbare och enklare. Ägglossning avses den tid under din menstruationscykeln när dina äggstockar släppa ett ägg för befruktning. Efter att ha släppt, kan ägget överleva i 12 till 24 timmar innan de dör. Det är bara under och omedelbart efter ägglossning som ägget kan befruktas och graviditet kan uppnås. Här är några metoder för att bestämma din dag ägglossning

Du behöver:. .
Kalender
Termometer.


1.
** Kalender Metod **
Denna metod för bestämning ägglossning kräver att du spåra längden på din cykler för ett par månader. Efter det, lägg upp det antal dagar i varje cykel. Dra nu 14 dagar från längden på din kortaste och längsta cykel. Exempel: Låt säga att din kortaste cykel var 24 dagar och din längsta var 29. Detta ger oss 10 (24-14) och 15 (29-14). Baserat på antagandet att du har ägglossning 14 dagar innan din nästa menstruation kommer vi att säga att din dag ägglossning är mellan cykel dag 10 och cykeldag 15.
2.
** basala kroppstemperaturen Metod **
Spåra din basala kroppstemperatur (BBT) är ett bra sätt att berätta när du har ägglossning, men det kan inte förutsäga ägglossning. Din basala kroppstemperatur är din kroppstemperatur första sak på morgonen därefter stiga, röra sig, äta eller ens sett! Den allmänna regeln är att ägglossning har skett när temperaturen stiger 0,2 grader högre än alla temperaturer från tidigare 6 dagar, och den förblir förhöjda i minst 3 dagar i följd. Observera dag detta inträffar varje cykel. Detta ger dig en uppfattning om din normala efter ägglossning.
3.
** Livmoderhalssekretet Metod **
Det finns många metoder för att spåra ägglossningen, men en av bäst för att förutsäga ägglossning kallas livmoderhalsen metoden. Din fertila period börjar när du ser krämig lotion eller-liknande livmoderhalsen. Dina mest fertila dagar kommer att bli när du har vad många kalla Egg White livmoderhalsen (EWCM) eftersom det liknar rå äggvita (klar eller delvis klar och mycket elastisk). EWCM signalerar att ägglossning eller är på väg att ske. Varje dag som du har EWCM närvarande betraktas som en mycket fruktbar dag och är din bästa tiden att bli gravida. Lycka till!

Tips och varningar


Se
 • avsnittet Resurser nedan för mer information om hur du använder alla ovanstående metoder.


 • Previous:nothing Next:biverkningar av långvarig användning Ritalin

  Relaterade artiklar


 • hur man kan planera långsiktig vård
 • hur man får sjukförsäkring sammanfattning
 • hur man gör en vision & hörseltest
 • hur man kan få gratis läkemedel med fri frakt
 • hur du tar bort magen hår
 • hur man somnar snabbt och naturligt
 • skäl för en ökning av bröst
 • vad är orsakerna till dålig hållning?
 • elektrisk muskelstimulering behandling av ärrvävnad på knäet
 • hur man kan hjälpa små barn sväljer piller (fungerar även för vuxna)
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com