hur du kan hjälpa ditt barn titta på den ljusa sidan av kronisk sjukdom

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-01
Som föräldrar till barn med kroniska vårdbehov är vi beskattas med att hålla våra känslor i schack och inte låta vår iver att visa. Våra barn är beroende av oss för att lära dem att hantera sin sjukdom. Om vi förlorar det, då kommer de att förlora det. Om vi inte klarar, kommer de lära sig att inte hur de ska hantera. Detta kan vara ganska svårt i ansiktet av ständig stress och nya medicinska utmaningar. Ett sätt som jag har lärt mig att hantera är genom att räkna våra välsignelser och ser på den ljusa sidan
1.
Räkna dina välsignelser.

Även om det kan vara svårt att räkna dina välsignelser bland medicinska försök, om man räknar dem säkert lyser upp din syn! Ett av mina barn med Shwachman-Diamonds syndrom har också en mängd andra medicinska utmaningar. Bland annat har han haft neurokirurgi för utlämnande av uppbundna ryggmärgen och behandlas med en neurogen blåsa så länge han kan minnas. Som vi stod i en examen rum nyligen, var jag tvungen att påminna mig själv, "Pattie, inte förlorar det. Om du förlorar det, kommer han förlora det. Om du inte klarar, kommer han inte klara. "I det ögonblicket började jag genast att räkna mina välsignelser och försökte se de välsignelser i att behöva börja intermittent kateterisering (IC). Det var väldigt svårt för mig att innehålla mina känslor när läkaren förklarade våra alternativ den dagen. Jag visste att allt jag kände måste förstoras för min son. Jag visste att jag var tvungen att hålla mitt cool så att jag kunde hjälpa honom att klara. Det var svårt att hitta positiva i IC, utan tvekan, men jag visste att om vi ville göra det genom att första dagen skulle vi behöver fokusera på de välsignelser att få oss igenom. Som vår vän Angela Brown brukade säga, "Positiva tankar är lika positiva resultat. " Det första steget för att vara positiv är att räkna dina välsignelser.
2.
Be.

Bön kommer att lugna själen och gör att du i kontakt med Gud. Jag erkänner att jag inte alltid så bra om att räkna mina välsignelser, särskilt under perioder av extrem stress. Innan vi började vår träning, min son och jag föll på knä och bad. Mitt hjärta brast nästan när han sa till mig, "jag tror inte att Jesus är med mig. Om han var med mig, skulle inget av detta hända. "Vi senare pratade om hur Jesus själv ropade från korset för sin far. Jag sa till honom att han gjorde det så att vi skulle veta att han förstod hur vi kände. Vi pratade också om den positiva sidan av IC medan vi väntade på sjuksköterskan att komma in för att träna oss. Vi räknade våra välsignelser. Stoppa att be gav oss knuffen vi behövde för att kunna räkna våra välsignelser! Bön är viktigt!
3.
Markera de positiva.

Gör en lista och pricka av de saker du anser vara en positiv om din nuvarande medicinska situation . Det kan inte vara lätt att göra, men det kommer att påminna er om att det finns positiva till behandlingen! Det har varit liv förändras för att göra intermittent kateterisering (IC) var fjärde timme under dagen. Jag skulle ljuga om jag sa att jag alltid kan se den positiva sidan av IC. Den första veckan ofIC var smärtsam övermåttan. När han var upprörd en natt under den första veckan, började jag prata med honom om hur vi kunde titta på det positiva. Denna nya behandling skulle vara hårt, men han skulle vara torr och förhoppningsvis inte ha olyckor. Han skulle kunna gå och spela och inte behöva oroa sig för olyckor. Han skulle inte behöva oroa sig eller inte hans vänner kanske märker. Han kunde komma in för IC och gå tillbaka ut för att leka. Jag förklarade att även han var tvungen att starta om medicin som han inte tyckte om, skulle vi göra det om en annan tidsplan, så att biverkningar kan ha minskat. Dessa var alla saker som vi kunde bocka av på "positiva"-kolumnen. IC skulle också vara att skydda hans njurar från skador på grund av hans höga tryck, neurogen blåsa. Massor av positiva kontrolleras ledigt denna dag.
4.
Var inte rädd för att bli upprörd över det negativa, medan samtidigt fokusera på det positiva.

Snacka om den negativa sidan av din behandling. Du måste prata om det, erkänna att det finns negativ. Minimera inte din situation. Som min sons låg där i sängen en natt, ropade han lite när han insåg att IC kan vara för evigt. Han sa att han ville vara ett normalt barn. Jag sa till honom att jag aldrig ville minimera sina problem eller få honom att tro att ha hälsoproblem eller behöva ANVÄNDA KATETER var inte en stor sak eller något värt att upprörd över. Efter att jag sa att jag tillade, "men, du vet, vi måste verkligen räkna våra välsignelser. Det finns så många barn där ute som har det mycket värre. Även kateterisering är inte kul, kommer du fortfarande att kunna gå ut och spela, kan du fortfarande cykla, spela baseball, simma och så många andra saker. Du måste ANVÄNDA KATETER var fjärde timme, men du kommer fortfarande kunna göra alla de saker du kunde göra tidigare. "
5.
Inse att ingen är normalt. Alla har styrkor och svagheter.

Inte en enda person på jorden är helt normalt. Den natten talade vi även om svåra frågor. Jag sa till min son att även barn han anser vara "normala" önska att de var normala. Det kan vara en normal del av barndomen att känna som om du inte passar in, att du är något annorlunda än andra-så vad han kände var i själva verket normalt. Vi pratade också om hur alla har styrkor och svagheter, alla har kamp och lidande. Dessa frågor är inte lätta att ta upp med ett barn, men de är viktiga begrepp för ett barn att lära sig. Som föräldrar är det vårt jobb att hjälpa alla våra barn bygga vidare på deras styrkor och övervinna sina svagheter, kronisk sjukdom eller inte. Min en frisk son kämpade i många år med läsförståelse problem medan min SDS pojkar har aldrig behandlat med utvecklingsstörning. Vi har alla problem att lösa, det är bara en gradskillnad. Räkna dina välsignelser är ett medvetet val att titta på det positiva saker i ditt liv. Medan du behöver vara uppmärksamma på att medicinska uppgifter, har du ett val om hur det påverkar din syn.
6.
Det lönar sig att vara positiva och räkna dina välsignelser!

Mår du bättre efter vår långa diskussion den kvällen, sa vi våra böner och han föll i djup sömn. Några dagar senare, när vi gick in i affären, min son meddelade, "Cathing kommer inte att vara så illa. " Hans pappa såg på honom och sa: "Tja, det är en positiv attityd att ha . "Min son sa då," Jo jag lärde mig att se på den ljusa sidan från mamma. "som talade volymer till mig. Som mor gör jag verkligen påverka hur mina barn hantera motgångar. Om jag är negativ, så kommer de vara negativa. Om jag är positiv och räkna mina välsignelser, så kommer de lära sig att göra samma sak.

Tips och varningar


 • Intermittent kateterisering är vår senaste medicinska hinder att övervinna, men vi har använt "teknik" för att räkna våra välsignelser för att klara av många andra medicinska problem vi har haft att göra med Shwachman-Diamonds syndrom i över tolv år nu.


 • Previous:nothing Next:hur man kan minska exponeringen för livsmedels-baserade toxiner

  Relaterade artiklar


 • orsakerna till östrogen dominans
 • hur man ansöker om matkuponger online i Florida
 • prenatal vitaminer effekter på män
 • Hur man använder en Vicks hastigheten läsa termometer
 • orsakerna till uppblåsthet
 • hur att bli gravid innan dina vänner
 • hur gå ner i vikt lätt för barn
 • tecken och symtom på gallblåsan problem hos barn
 • tidiga symtom på drogmissbruk bland tonåringar
 • orsakerna till oregelbunden mens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com