hur förstå, hantera och lindra mardrömmar hos barn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-22
Tv-reklam och tidningar föräldraskap är fulla av bilder av spädbarn och barn sover lugnt. För många föräldrar är deras verklighet helt annorlunda. Deras sovande barn vaknar skrikande utan någon uppenbar anledning. Ögonen vidöppna, och till synes skräckslagen verkar barnet vara vaken, men han /hon inte. Vad barnet upplever är inte en mardröm. Det kallas en natt skräck, och om inte förstått, kan det vara ganska skrämmande för det överordnade bevittna den. Mardrömmar är inte helt klarlagda, men tros vara ett yttre uttryck för en överbelastning på en omogen nervsystemet. (Detta är inte att säga att barnet är omogen eller utvecklingsmässigt försenade på något sätt. )

Du behöver:.
Cancerbehandling läkare
onocologist.
Stöd från familjen.
Hospice.


1.
Förstå att det mesta mardrömmar är orsakade av över-stimulering under dagen. Börja ta del av vad ditt barn upplever under hela dagen.
2.
Försök att följa ett schema, om du kan. Ett barn utsatt för mardrömmar finner förändringar i sina dagar också stimulerande. Naturligtvis är det möjligt att leva samma vardag dag ut och dag in, men vara medveten om att när du reser, har parterna, eller stanna upp senare än vanligt ditt barn kan behöva extra uppmjukning av åtgärderna att bidra till deras system hantera stimulans och bidra till att undvika mardrömmar sedan på kvällen.
3.
Gör din kväll så fredlig som möjligt (speciellt om du har haft en händelserik dag). Ha en afton ritual av att ha ett lugnt middag, och läser en bok innan sängdags. Detta kommer att hjälpa ett barn: s system inser att det är dags att börja bromsa, vilket kommer att hålla att energi från att presentera sig som en natt skräck i mitt i natten.
4.
Undvik att ge barnet livsmedel och drycker som njutningsmedel. Håll koffein, socker och vitt stärkelse ur sin kost. Ändra din pasta och bröd att helt vete, för att undvika spikar blodsocker.
5.
Ungefär en timme innan läggdags, ge barnet en varmt bad. Forskning visar att en varmt bad innan läggdags hjälper till att förbereda kropp och sinne för sömn. Detta är särskilt fördelaktigt för människor som drabbats av mardrömmar. Förstärk avslappnande effekter varmt bad med hjälp av en lavendel-doftande Body Wash. (Johnsons och Johnson's har en mild och billig en. )
6.
Övervaka vad barnet klockor på tv under dagen. TV-program och film med för mycket handling, våld eller spänning kan vara för mycket för ditt barns systemet att handskas med. TV bombarderar barn med mycket stimulans, och natten terror som ofta drabbas barn i synnerhet inte bör utsättas för sådana saker. Låt dem se lugn, utbildnings-program och ta del av om deras mardrömmar minska.

Tips och varningar


 • När på semester, kom ihåg att gå tillbaka till hotellet tidigt nog att låta ditt barn att varva ner i minst ett par timmar.
 • Prova hängande lavendel-parfympåsar eller finfördelning av lavendel-doftande spraya i barns rum. Lavendel har en lugnande effekt, och kunde hjälpa sina över-stimulerade systemet koppla av.


 • Previous:nothing Next:Hur berätta om du är gravid (tidiga tecken)

  Relaterade artiklar


 • hur att hålla sig frisk.
 • Så här åtgärdar erektil disfunction
 • Hur länge klimakteriebesvär sista?
 • tecknen på värmevallningar
 • Så för att lindra förstoppning hos spädbarn
 • Vilka är de behandlingar för sura uppstötningar hos barn?
 • hur man ska hantera graviditetsillamående
 • hur är faderlig DNA-test gjort?
 • prostatacancer kirurgi & nya behandlingar
 • hur man sparar på sällskapsdjur mediciner på apoteket
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com