hur lätt ryggsmärtor under graviditeten

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-30
Varje kvinna som har varit gravid innan vet alla värk och smärta som kan komma med graviditet. Ryggont är ett stort obehag under graviditeten. Att ha en instabil mellersta delen med växande mage och lättat på höfterna för leverans är viktiga källor för ryggsmärtor under graviditeten. Det finns flera steg som du kan ta under en graviditet för att bidra till att bekämpa ryggvärk

Du behöver:.
Graviditet


1
Försök att hålla. . din viktökning under graviditeten i de standarder som rekommenderas. Läkare rekommenderar att en kvinna kan tjäna allt från 25 till 35 under en graviditet. Om kvinnan är överviktig innan hon blir gravid, det rekommenderade beloppet är endast 15-25 pounds. Att få extra vikt under en graviditet sätter mer press och tyngd på ryggen, lägga till ryggsmärtor under graviditeten.
2.
Försök att inte stå för lång tid. Detta sätter mer press på din rygg för att stödja all vikt från din växande mage.
3.
Inte bär högklackade skor utan ordentligt stöd. Om du måste fortsätta bära din högklackade skor under graviditeten, leta efter speciella skor skär som är gjord speciellt för att lindra ryggsmärtor under graviditeten.
4.
Sov på en fast madrass med mycket kuddar stödja er. Du kanske vill överväga att köpa en kropp kudde som hjälper till att stödja din mage och höfter medan du sover.
5.
Plocka upp tunga föremål (eller barn) på rätt sätt. Ta ett brett hållning och böja på knäna. Böj inte i midjan för att plocka upp objekt medan du är gravid. Även med rätt lyftteknik bör du ändå försöka begränsa mängden bär du gör så mycket som möjligt.
6.
Lär dig att slappna av. Många ryggproblem under en graviditet beror på stress. Prova några avslappningsövningar och andningstekniker att erövra din stress.
7.
Se till att du sitter bekvämt. Sitt i en stol som ger stöd för din rygg och nacke. Undvik sitter på saker såsom Backless Pall och bänkar när man är gravid. Försök också att undvika att sitta med benen i kors, eftersom detta kan orsaka bäckenet att tippa framåt, tär på ryggen och orsakar ännu mer ont i ryggen. Om det är möjligt, sitta med benen lätt förhöjda exempel på en låda eller pall.
8.
Om din rygg smärta är verkligen svår i graviditeten, se till att tala med din läkare om det. De kan rekommendera dig till en kiropraktor eller sjukgymnast som specialiserat sig på graviditet ryggsmärta.

Tips och varningar


 • under en graviditet, har en kvinna att betala extra- särskild uppmärksamhet vid påfrestningar hon lägger på rygg. I grunden är något ont eller besvärar ryggen, gör det inte.


 • Previous:nothing Next:hur gå ner i vikt genom att leka med dina barn

  Relaterade artiklar


 • hur man hanterar en bipolär make
 • hur man vet om du har ett utomkvedshavandeskap
 • behandling för perimenopausal symtom
 • vänstra hjärnan strokesymtom
 • hur man använder sex grundläggande tips hårvård
 • hur man håller bebisen i barnkammaren
 • hur lätt lindra sinus tryck och yrsel utan avsvällande medel eller recept
 • som virus orsakar gastroenterit?
 • hur man väljer äldreomsorg
 • uttorkning symtom hos småbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com