hur man använder roligt och humor för att hjälpa barn genom sjukhusvistelser och medicinska åtgärder

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-01
Jag kunde skriva en bok om att hjälpa barn att hantera sjukhus och medicinska procedurer. Att ha två barn med Shwachman-Diamonds syndrom, har vi sett vår beskärda del av sjukhus. De förfaranden och sjukhusinläggningar påverka varje medlem i familjen. Ingen undgår stress. Vi kan minimera effekterna av den stress med hjälp av aktiva copingstrategier. I denna artikel kommer jag ta med kul som en aktiv copingstrategi att hjälpa barn att klara. Vi har alla hört om den helande kraften i humor. Tja, kul och lek är också läkande för kropp, själ och ande. Blanda kul, spela och humor och du är säker på att hjälpa ditt barn att klara sjukhusvistelser och medicinska procedurer samtidigt bygga några njutbara minnen längs vägen
1.
Kom ihåg att roliga aktiviteter på sjukhuset gör det mindre skrämmande för barn.

Ingen tycker om att åka till sjukhuset. Ingen gillar nålar. Tyvärr, för vissa barn, är detta ett vanligt förekommande i deras liv. Mina pojkar har haft ångest och rädsla om förfaranden, men de har aldrig hatat sjukhuset eller inte velat gå! Amazing! Min yngsta har en extrem rädsla för nålar, men han har alltid varit entusiastiska över att gå till sjukhuset för att se hans favorit sjuksköterskor och läkare. En dag var vi tvungna att boka om ett möte och han var faktiskt besviken över att han inte skulle se hans favorit sjuksköterska! Det är det som fick mig att se tillbaka på vad vi hade gjort för att ge honom denna positiva attityd.
2.
Barn älskar att "leka skämt" på läkare och sjuksköterskor.

Vi ibland planerar ett skämt att spela på läkare. Detta gör att pojkarna fokuserar på förberedelserna inför skämt istället för att fokusera på kirurgi eller förfarandet. Vi har alltid gjort vårddagar kul och spännande. Överraskande, inte alltid kosta en massa pengar. Inte nog med att vi använder sociala berättelser för att dämpa deras oro, men vi planerar också roliga aktiviteter för att få dem att vara mindre orolig för kommande förfaranden och sjukhusinläggningar. Alla älskar en god, ren skämt, eller hur? Pojkarna har haft roligt skämt spelar på läkare och sjuksköterskor. Före min yngsta sons neurokirurgi, frågade vi sjuksköterskor vad neurokirurgen favorit godis var och några andra saker. Vi hade hört att han gillade att ha sina unga patienter att säga "Gå Duke!" Innan de somnade. Vi kunde inte ha det! Vi är LSU fans! Så vi spenderade tid med min yngsta planering ut detaljerna i "skämtet". Vi köpte Crunch barer, Pepsi och en helt ny LSU mugg. Vi placerade dessa objekt i en fin liten present påse och tänkte på vad mer vi kunde göra. Vi hade en släkting skicka oss gnida-på LSU tatueringar att placera på ryggen (efter att vi kontrollerat med vårdpersonal om placering). Kvällen innan hans neurokirurgi, lämnade vi noggrant LSU tatueringar på Min sons tillbaka till "spela ett spratt" neurokirurgen. Min son var så upphetsad och bara kunde inte vänta med att spela hans skämt. När neurokirurgen kom in i rummet innan operationen, gav vi honom hans gåva och sade till honom att han inte kunde be vår son att säga: "Gå Duke" innan de somnar. Detta förde fnittrar till vår son som förvandlats till ett gapskratt när neurokirurgen svarade: "Åh, det är OK. Jag kommer att skriva "Go Duke" på insidan och det lyser så att du bara kan se den på natten. "Efter operationen, träffade kirurgen oss i ett rum att ge oss köra ner i kirurgi. Precis innan han lämnade rummet sa han, "Åh, berätta för din son att jag lämnade ett särskilt budskap för honom. " I tillfrisknandet var de tvungna att flytta honom vid ett tillfälle och vi såg skylten. Läkaren hade skrivit: "Gå Duke" på en bit tejp och satte den på vår sons rygg strax ovanför snittet webbplatsen. Vi var alla skrattade så mycket att vi knappt kunde innehålla själva. Face målar med stämplar arbete liksom tatueringar, om du letar efter ett annat alternativ. Vi har också gjort det som en överraskning för läkarna på benmärgsbiopsi dag.
3.
Använd din kamera! Kameror är kul och barnen älskar att ta bilder!

Vi har också fått höra många gånger att vi var den första familjen de hade sett med en kamera. Joseph måste ha bilder när han blir IVs placeras eller blod dras, så vi alltid har en kamera. Detta är också något som har bidragit till att lindra ångest. Både pojkar gillar att ta bilder av läkare, sjuksköterskor, mamma och pappa runt hela sjukhuset. Vi har gjort dumt videor väntan och bara hade en fantastisk tid. Vi har gjort två bilderböcker med dessa bilder, liksom. Pojkarna hade kul att sätta ihop dem och göra en klippbok, också.
4.
Ta kompakt brädspel med dig.

Kompakt brädspel och böcker pussel är alltid en stor hit. Vi hittade den här kompakta fem i en spelsamling som är ungefär samma storlek som en normalstor brädspel. Detta har varit en livräddare på sjukhuset. Ibland när du är antagen över helger, det finns inget barn Life tillgängliga personalen för att få spel, videor och leksaker till ditt barn. Vi har varit där många gånger! Det är alltid bäst att vara förberedd på de gånger personalen inte är tillgänglig för att hjälpa.
5.
Dekorera rummet!

Annan rolig aktivitet som vi åtnjuter är dekorera rummet. Vi skriver speciella meddelanden på anslagstavlor som finns i vissa rum. Vi hänger också upp kort och andra särskilda föremål människor skickar till pojkarna medan de är på sjukhuset. Crayola gör en underbar uppsättning av fönster markörer som kallas Window FX markörer som vi har verkligen haft en hel del. Du kan färgbilder på fönstren för att lysa upp rummet och samtidigt ha roligt. Om du hamnar i ett behandlingsrum som glasdörrar tillsammans med Windows detta kan vara extra kul! Vi brukade spendera en dag varje månad på sjukhuset i en liten behandling rum och denna verksamhet var en av pojkarnas favoriter. Pojkarna skulle färg på fönstren och alla glasdörrar och lyser upp hela rummet. Det bästa är att dessa Crayola markörer torka bort fönstren med vatten! Gör kedjor konstruktion papper och dekorationer att hänga upp i rummet. Detta lyser upp allas dag-även sjuksköterskor och läkare
6!.
Pet Therapy är Awesome!

Detta sist förslag inte kan vara ett alternativ på ditt barns sjukhus, men kanske du kommer vara den att starta programmet. Pet terapi är en stor hit med båda mina barn. Vår lokala barnsjukhuset har husdjur terapi regelbundet och detta är den absolut favorit sjukhusens verksamhet för båda mina pojkar. De har fått träffa två olika terapi hundar och tiden var spännande och roligt. Terapi hundar är utbildad och måste passera tester innan de får på sjukhus. Det kan vara värt det att hitta någon som har ett husdjur terapihund villig att komma till sjukhuset, om din sjukhus inte erbjuder sällskapsdjur terapi.

Tips och varningar


 • Om ditt barn har en kommande sjukhusvistelse kan du göra det något roligt med lite tidigare planeringen. Du kan använda några av dessa idéer eller hitta billiga leksaker, spel och hantverk som är kompakt och lätt att packa i BB-väskan. Innan du vet ordet av kommer du att skratta och spela medan tid på sjukhuset flyger förbi.


 • Previous:nothing Next:hur du kan hjälpa ditt barn titta på den ljusa sidan av kronisk sjukdom

  Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 72 - förstå urin studier och endometriebiopsi
 • tecken på graviditetsillamående
 • Vilka är de typer av hjärta söker?
 • hur du tar bort arteriell plack
 • barn allergier till formel
 • Hur Mirena arbete för tumör i livmodern?
 • symptom på kirurgisk menopaus
 • hur man undviker sulfiter
 • hur du skyddar din hud och ögon från UV-skada och sol
 • Syftet med ögonfransar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com