hur man hanterar fibromyalgi

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-11
Fibromyalgi är inte en lätt medicinskt tillstånd att plågas av. Det kan vara förvirrande att personen lider av det, samt hans familj och vårdpersonal. Även om varje person är annorlunda, det finns sätt att göra leva med denna sjukdom lite lättare
1.
Hitta rätt läkare eller sjuksköterska. Tro det eller ej, många tror inte att fibromyalgi är verklig. Du måste hitta en läkare som är kunnig nog om det till ordentligt diagnos och behandla den. Denna läkare måste också vara villig att samarbeta med dig och din familj. Specialister, t. ex. reumatologer, invärtesmedicinare och ortopeder, är oftast bra val. Naturligtvis utesluter inte en familjeläkare. Oavsett vilken typ av läkare eller sjuksköterska du väljer, se till att hon är en utmärkt lyssnare och villiga att gå lite extra så att du tas om hand på rätt sätt.
2.
Hitta en stödgrupp och delta i möten så ofta du kan. Håll ett par personer i denna grupp på din kortnummer så att du kan ringa dem med frågor, funderingar eller "bara prata. "Du kommer att ha bra dagar, dåliga dagar och outhärdliga dagar och med någon bara ett telefonsamtal bort kommer att bli en välsignelse för dig. Stödgrupper kommer att ha information tillgänglig för dig att du kan dela med dina vårdpersonal, familj och vänner. De kommer att ha en förteckning över nya behandlingar och tricks som hjälper dig (och de nära dig) leva med fibromyalgi. De kommer också att veta vårdpersonal som förstår denna typ av djur.
3.
Inte falla i den fällan skuld. Skuld är en värdelös känsla när det gäller fibromyalgi. Hur du känner och vad du är kapabel att göra kommer att förändras nästan dagligen, så gör det bästa du kan. Detta är inte ditt fel och du har gjort något för att förtjäna detta. Acceptera dina begränsningar och göra det bästa av det goda dagar som du kommer att ha. Förklara detta för din familj och vänner. Se till att de förstår dina begränsningar och hur dina begränsningar ändrar på en daglig basis.
4.
Håll din familj informerad. Låt dem veta hur du mår och vad medicinsk behandling du får. Dela med dig av information du får från din läkare yrkesmässigt och ditt stödgrupp med familjen. Kom ihåg att de behandlar detta.
5.
Bjud din familj att dela sina känslor om denna sjukdom. Även om de inte har fibromyalgi, lider de av det på många sätt också. Lyssna på dem och försöka förstå hur de känner. De kan ha idéer om olika behandlingar som kan fungera för dig. Håll kommunikationen öppen.
6.
Håll utmärkt poster. Föra en förteckning över läkemedel och behandlingar du har provat. Glöm inte att inkludera hur länge du använt mediciner och behandlingar. En daglig tidning hur du mår är också hjälpsam. Du kan se ett mönster av symptom som kan hjälpa dig att hitta triggers för smärta. Dela dessa poster med din läkare eller sjuksköterska och din familj. Be din familj att föra register, liksom. De kan märka ändringar som du inte kan hjälpa till med din behandling.
7.
Uppmärksam på tecken på depression och ångest. Har din familj och vänner göra detsamma. Detta kan vara en stor fråga. Eftersom en av de största symtomen vid fibromyalgi är en smärta som kan begränsa din förmåga att utföra dagliga aktiviteter, kan detta leda till depression. Tala med din läkare eller sjuksköterska om eventuella tecken på depression och se till att du behandlas korrekt.
8.
Var inte rädd för att vara oense med din läkare eller sjuksköterska. Säga vad man tycker. Dela dina känslor, farhågor och frågor om din vård. Trots deras utbildning och erfarenhet, bor de inte i din kropp. Du vet saker om kroppen och kroppens tillstånd kommer de aldrig förstå. Låt dem veta att. Ställ frågor, oavsett hur fånigt det låter. Du har rätt att veta allt om dig och kroppen.


Previous:nothing Next:hur man ska behandla en mindre näsblod

Relaterade artiklar


 • Vad är varningstecken på rikliga menstruationer?
 • orsaker till bäckenet inflammatorisk sjukdom
 • sköldkörtel misslyckande och vad som orsakar det
 • hur man ska behandla en mindre näsblod
 • Vilka är orsakerna till att en försenad menstruationscykel?
 • hur man kan sänka högt blodtryck i 4 steg
 • Vad kan fendimetrazin orsaka?
 • tecken på silikonbröstimplantat brott
 • mot nagelsvamp
 • alkoholism naturläkemedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com