hur man hittar internet medicinsk information du kan lita på

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-17
Varje dag surfar på internet letar efter svar på sina mest akuta medicinska frågor. Även på webben har en mängd webbplatser som ger koncisa, väl utforskade hälsoinformation, inte varje plats ger tillförlitlig medicinsk rådgivning. Det är möjligt att få medicinsk information på internet som är felaktiga samt, i vissa fall rent skadlig. Med det antal hälso webbplatser ökar varje dag, hur kan du hitta korrekt internet medicinsk information du kan lita på

Du behöver:
badkar.
ljus.
dig själv.


1.
Använd inte webben som ett substitut för en läkare.

medan Web medicinsk information kan vara till hjälp för forskning en redan etablerad sjukdom, bör internet inte användas för självdiagnos. Många människor går till hälso-och sjukvården forum att posta sina symptom, hoppas på en inblick i deras tillstånd. Detta är en riskabel proposition. På Internet kan nästan vem som helst kalla sig läkare och ge medicinska råd. Om du har en diagnostiserad medicinskt problem, vara smart och se din personliga läkare.
2.
Leta efter statligt understödda hälsa webbplatser.

regeringen sponsrade hälso-och medicinska webbplatser information är mer som att få opartiska internet medicinsk information än är privata platser som kan försöka främja ett företag eller en produkt.
3.
Var medveten om när platsen senast uppdaterades.

Var alltid medveten om när artiklar du läst på nätet skrevs. Du kanske börjar bli gammal medicinsk information. Se upp för webbplatser som inte är uppdaterade med färsk medicinsk information i tid. Hälso-och sjukvård rekommendationer kan bli föråldrad mycket snabbt och du behöver en seriös webbplats som svarar på dessa förändringar med regelbundna uppdateringar.
4.
Leta efter tidskriften referenser.

När du läser internet medicinsk information på en webbplats, leta efter referenser till vetenskapliga artiklar från välrenommerade tidskrifter som bekräftar uppgifterna. Om ingen referenser kan hittas, leta efter en annan källa.
5.
Akta dig för webbplatser som försöker sälja dig något.

Det finns många webbplatser på nätet tillhandahåller Internettjänster medicinsk information inriktad på att sälja ett botemedel eller avhjälpa. Dessa områden kommer naturligtvis att vara mer partisk än en anläggning avsedd för informationsändamål. Alltid vara medvetna om en webbplats är att marknadsföra en produkt innan du använder dem som en medicinsk resurs. Som en generalisering, webbsidor som slutar med. Org är mindre sannolikt att vara för vinst än är. Se platser, även om det finns undantag. Undvik platser som är sponsrade av läkemedelsbolagen som kan vara att främja ett av sina egna mediciner.
6.
Använd pålitlig medicinsk platser.

Vissa hälso-och medicinska webbplatser såsom WebMD anses vara tillförlitliga källor för medicinsk information, men de är inte de enda pålitliga hemsidor. För en lista på hundra betrodda hälsa webbplatser, ladda ner en kopia av Caphis Top 100-listan över webbplatser som du kan lita på genom att googla Caphis Topp 100 hälsa. Detta är en utmärkt referens lista över webbplatser som tillhandahåller exakt webb medicinsk information.


Previous:nothing Next:Hur sluta röka

Relaterade artiklar


 • orsakerna till menstruation blodproppar
 • Hur länge klimakteriebesvär sista?
 • Vilka är fördelarna med CPAP behandling?
 • hur man hittar rätt läkare
 • hur man kan förebygga cancer genom att öka ditt immunförsvar
 • effekten av östrogen på män
 • vanliga hudproblem med de äldre
 • Hur omega 3 lägre kolesterol?
 • Vad är familjeplanering tjänster?
 • Vilka är de psykologiska orsakerna till sängvätning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com