hur man kan hantera förlossningsdepression

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-19
Om du misstänker att du eller någon du älskar lider av förlossningsdepression ditt första steg måste vara att ta reda på vad du kan göra för att hjälpa dem att klara denna ofta handikappande sjukdom. Postnatal depression drabbar ofta kvinnor på flera sätt: många känner sig ensamma och ovärdig, medan andra känner dig ledsen, arg och förlorade. Oavsett hur det påverkar dig drabbade måste veta att de inte är ensamma, det är inte deras fel att de känner på detta sätt och det finns saker som kan hjälpa

Du behöver:.
Stöd från familjen.
Läkare.
Tidning.


1.
Ring din läkare. När du först se tecken på postpartum depression eller erfarenhet uppkomsten av oförklarliga känslor som sorg, frustration eller ilska är det dags att boka tid. Träffa din läkare och låt dem veta allt du upplever. Din läkare kan ha möjlighet att förskriva läkemedel eller hänvisa dig till en kurator som kanske kan hjälpa dig att hitta vägar att hantera din depression och hjälpa dig att hantera. Fråga din andra följa med så de bättre kan förstå vad du står inför.
2.
Ge dig själv lite ensam tid eller åtminstone tid borta från barnet. Ditt första steg är att ta en paus. Har familjemedlemmar eller en nära betrodd vän titta på baby-och /eller barn för en stund ett par gånger i veckan så du kan ha lite mamma tid. Under din mamma tid att göra något som är avkopplande för dig: ta ett bad, shoppa och köpa dig något, läsa en bok, få dina naglar .-När du försöker att klara av förlossningsdepression är det viktigt att du kan ta några personliga tid och komma bort från situationen.
3.
dagbok över hur du mår och vad gjorde du känner som du gör varje dag. Skriva ger dig inte bara en referens för att hjälpa bättre förklara saker för dig själv, familj och din läkare, men det är också en känslomässig release. En säker plats att få dina känslor ut så att de inte finns kvar att bygga inom dig. När du känner att det du ska skriva det så håll din journal till hands.
4.
Gå med i en stödgrupp. Göra en online Google-sökning för "stöd förlossningsdepression grupper i (namn din stad och stat)". De flesta lokala sjukhus har stödgrupper som finns på plats och är tillgänglig för alla som försöker klara av baby blues. Det finns också telejourer upprättas för att hjälpa dig hantera under dessa stressande och förvirrande tider.

Tips och varningar


 • förlossningsdepression (PPD) är en allvarligt tillstånd och bör inte lämnas obehandlad.


 • Previous:nothing Next:problem med tonårsgraviditeter

  Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa en menstruationscykel
 • hur man är en optimistisk person
 • vad som orsakar depression under menstruation?
 • hur man kan slå endometrioisis 88 - förstå symtom i klimakteriet efter endometriets hysterektomi
 • hur man förbereder läkemedel löksoppa
 • vad är betydelsen av nukleinsyror?
 • definition av sekundära sjukdomstillstånd
 • biverkningar av yerba mate
 • Gerd symtom hos småbarn
 • mentala utvecklingen hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com