hur man kan hjälpa en släkting som lider av fibromyalgi

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-18
När en släkting har fått diagnosen fibromyalgi, den tuffaste delen kan hjälpa dem att hantera situationen. Nya diagnos kan presentera många svårigheter för dig och den person som är drabbade. Lärande om fibromyalgi är nyckeln till att hjälpa den relativa hantera sjukdomen. Få material att hänvisa till ämnet från läkare, forskar på biblioteket, eller ens att kontrollera webbplatser som WebMD. Det finns gott om möjligheter att välja mellan när hjälpa personen med fibromyalgin.

Du behöver:
Tålamod
. Medkänsla.
Fritid.
Love.


1.
Ge dem möjlighet att prata om sina känslor med dig på deras senaste diagnos. Diskutera deras symptom och stödja dem i deras nödens stund. Detta är en av de bästa sätten du kan gå om att hjälpa din älskade
2.
Du kan också fråga om de behöver hjälp med någon sak som de kan ha svårt att göra. Ibland känns patienten böter och kan avveckla overexerting själva. Detta kan resultera i ett flertal symptom upplevs av patienten, som brist på motivation. Försäkra dem om att du finns där för dem, om det behövs.
3.
Tålamod med den sjuke är också viktigt. Förändringar i planer kan vara vanligt på grund av ofta återkommande symtom. Ha förståelse för vad patienten går igenom och lägga om till en annan gång. Bara för att de kanske inte kan göra saker med dig betyder inte nödvändigtvis att de inte vill.
4.
Bli mer aktiva med att hjälpa till deras medicinska behov. Erbjud dig att följa med dem till läkarbesök, rådgivning, och vad terapi de kan behöva närvara. Detta inte bara kan vara positiv för patienten, men att din relation med dem också.
5.
Fibromyalgi kan ta en känslomässig och fysisk belastning på patienten. Humörsvängningar och depression är bara några av de effekter som din älskade kan ha att göra med. Ta det inte personligt.


Previous:nothing Next:hur man kan förebygga huvudlöss med billiga kokos schampo och balsam

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar depression under menstruation?
 • fördelarna med artificiell insemination
 • barns kost information
 • hur man startar en vandring klubb för boomers
 • hur man kan undvika att betala för mycket för progesteron skott för prenatala gravida kvinnor
 • biverkningar av nicoderm patch
 • hur man byter en blöja på ett barn
 • symptom på tidig menopaus
 • vad är normal kroppstemperatur av ett spädbarn?
 • Definitionen av DNA faderskapstest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com