hur man överlever barns födelsedagsfest med celiaki

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-12
Den goda tillgången på kaka och snacks på barnkalas kan göra erfarenheten stressande för glutenfria ätare. Föräldrar till glutenfria barn befarar att deras barn kommer att utsättas för gluten-innehållande livsmedel, samtidigt också oroande att deras barn kan känna sig uteslutna. Lyckligtvis finns det en lösning för att låta dina barn, inblandade dig själv och alla njuta av festen . . . utan att lämnas utanför det roliga

Du behöver:.
En glutenfri (GF) alternativ till den part som livsmedel ( som choklad kaka eller brownies).
Handy GF snacks som nötter eller barer protein.
Hand desinfektionsmedel eller våtservetter för att undvika korskontaminering.
.

anvisningar


1.
Gör en insats för att tala till värden av partiet i förväg och artigt förklara behov du eller ditt barn . Om du kortfattat förklara de livsmedel som måste undvikas, kommer värden förstår det inte är deras matlagning som håller på att ta avstånd ifrån.
2.
Fråga hur du kan hjälpa bidra till partiet och göra värdens jobb ännu enklare. Prova att fråga vad livsmedlet de skulle föredra för dig att sätta, eller vad mat är en favorit för födelsedag pojke eller flicka. Fortsätt att försäkra värd att matlagning en glutenfri alternativ är inte en börda, och se till att artigt ta ett erbjudande i valfritt format.
3.
Se till att antingen du eller ditt barn har ätit en god mättande mellanmål innan festen (för att hålla hungern borta). Se till att packa extra mellanmål som försiktighetsåtgärd mot ont om objekt att äta, eller för att hålla ditt barn från att känna utanförskap. Diskret packa små påsar av hälsosamma snacks såsom nötter, råa grönsaker eller glutenfri barer protein.
4.
Packa väskan i förväg med hand desinfektionsmedel eller babyservetter att undvika oavsiktlig korskontaminering av ditt barn från gluten-innehållande livsmedel. Försök att vara diskret när du rengör ditt barn (eftersom du inte vill förolämpa värden eller andra besökare part). Men ditt barns säkerhet och hälsa är alltid första prioritet. Det är viktigt att undvika oavsiktligt intag eller kontakt med gluten ingredienser.
5.
Se till att vara informativ och användbar för att förklara vad glutenfria äta innebär, om kamrater ska gå eller vänner ställa frågor. Försök att få tillräckligt med glutenfria mellanmål för alla inblandade. I stället för att en individualiserad påse av cookies eller crackers till händelsen, be värd i förväg om att få ett större utbud för att dela skulle vara acceptabelt.


Previous:nothing Next:hur man ska behandla urinvägsinfektion hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra faller för äldre
 • information om glykemiskt index
 • uttorkning symtom hos småbarn
 • hur man får p-piller utan sjukförsäkring
 • premenopause tecken
 • information om preventivmedel
 • hur man hittar information om hälsa från telefonen
 • hur man överlever barns födelsedagsfest med celiaki
 • symtom på meningit hos barn
 • om saliv provstickan drogtester
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com