hur man ska behandla värmevallningar efter att ha ätit

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-13
Värmevallningar är vanligt att kvinnor som går igenom klimakteriet. Medan symptomen varierar från kvinna till kvinna, de flesta upplever en känsla av värme i hela ansiktet, halsen och bröstet. Ibland värmevallningar orsaka svettningar, ökad hjärtfrekvens och rosa, fläckigt hud. Värmevallningar efter att ha ätit är mycket vanliga, särskilt när en kvinna har förbrukats kryddstark mat, alkohol eller andra tillsatser. Även en stor måltid kan utlösa värmevallningar. Följande steg hjälper dig att behandla detta obekväma villkor

Du behöver:.
Vitaminer.
Kallt vatten.
Bomullskläder.


1.
Ät en välbalanserad, näringsriktig kost. Försök att undvika halvfabrikat eftersom de innehåller många tillsatser för att förstärka smaken. Stick till färska, naturliga livsmedel som grönsaker, frukt och hela vinster. Begränsa din rött kött konsumtionen eftersom det har visats förvärra värmevallningar. Istället väljer fisk och fågel.
2.
Ta en multi-vitamin dagligen. Klimakteriet och värmevallningar kan bryter din kropp av viktiga näringsämnen, särskilt vitamin B, C och E. Välj en multi-vitamin avsedd för kvinnor i klimakteriet som kommer att innehålla större doser av dessa viktiga vitaminer.
3.
Bli aktiv. Motion i minst 30 minuter tre till fyra gånger i veckan. Det har visat sig att regelbunden motion minskar förekomsten av värmevallningar, särskilt de som inträffar efter att ha ätit.
4.
Drick ett glas kallt vatten om du upplever värmevallningar efter att ha ätit. Detta bidrar till att både kyla din kroppstemperatur och återfukta dig.
5.
Använd lager av bomull kläder. Syntetmaterial tillåter inte huden andas och kan fånga värme intill kroppen. Istället väljer lätta bomullskläder som andas. Om du upplever värmevallningar, ta bort den övre lager för att hjälpa till att kyla kroppen.
6.
Andas djupt och långsamt. Jämnt andas in när du räknar till fem. Andas ut i samma takt, räkna igen till fem. Denna långsamma, mätt andning har visat sig stoppa och förebygga värmevallningar.
7.
Undvik kryddstark mat, koffein och alkohol. Alla har visat sig utlösa värmevallningar hos kvinnor.
8.
Undersök den mat du åt före en varm blixt episod. Kom ihåg att vad du än som förbrukas är sannolikt en utlösande faktor. Försök att undvika dessa särskilda livsmedel.
9.
Ät bara till den punkt där du känner dig full. Överätande kan orsaka värmevallningar.

Tips och varningar


 • Det är viktigt att kvinnor i klimakteriet få tillräckligt med kalcium intag.
 • Kontakta din läkare om din värmevallningar inte förbättras.


 • Previous:nothing Next:hur man använder bacitracin på en liten klippa eller skrapa

  Relaterade artiklar


 • Vilka är riskerna med att öka testosteron?
 • vad är orsakerna till oregelbundna menstruationer varannan vecka?
 • tecken och symptom på tillbakadragande från alkohol
 • hur man kan stoppa blödning under klimakteriet snabbt
 • Vilka är effekterna av UV-strålning?
 • tecken på oregelbundna menstruationer
 • hem rättsmedel för ett barns ont i magen
 • livsmedel som orsakar gas i spädbarn
 • Vilka är funktionerna på en hörapparat?
 • hur man kan förbättra njurfunktion hos män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com