hur skall man hjälpa en familj efter döden av en älskad

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-15
Om du har undrat allt vad du kan göra för att hjälpa en vän eller granne under de första timmarna och dagarna efter döden av ett älskat en, här är några tankeväckande idéer

Du behöver:. .
Rengöring objekt
Matvaror.
Miljöbil.
Engångspappersprodukter.


1.
Ta dem komplett men enkel mat som är lätt för dem att sätta på bordet. Måltider jag har lämnat är lasagne, rullar och smör, sallad och flaska dressing och brownies till efterrätt eller något enklare såsom Cold Cut och ostbricka med en annan tallrik som innehåller grönsaker för smörgåsar, rullar smörgås, smaktillsatser såsom senap och majonnäs, chips och pickles och en enkel plåt kaka. Om du har möjlighet att också lämna läsk eller saft, kaffe eller vatten på flaska. Tänk på familjens storlek och om de har några speciella behov, till exempel om de är vegetarianer eller diabetiker innan du gör något och tillaga rätter därefter. Ta inte för givet någonting, till exempel, får de inte ha smör för den rullar eller dressing till salladen i deras kylskåp eller skåp. Ta dem grovplåt plikt papper, servetter och plastbestick. Om du tar med dem en burk kaffe vänligen ge dem engångspappersprodukter eller frigolit koppar kaffe, instant Creamer och socker eller Splenda paket. Håll det så enkelt som möjligt för dem kom ihåg, de är redan överväldigad av sin sorg.
2.
Titta runt, utan att vara uppenbar, både i och utanför hemmet. Om det behövs, taktfullt erbjuda sig att hjälpa dem att rengöra sina hem för att förbereda för de många besökare de kommer att få, många gånger, om familjemedlemmen varit sjuk ett tag, såvida de inte använder en städning kan det finnas en eftersläpning av rengöring som behöver göras. Andra sysslor, såsom gräsklippning, rabatt ogräsrensning etc kan behöva uppmärksamhet. Använd alltid takt när de erbjuder, vill du inte att såra dem, men också inte vara rädd för att erbjuda hjälp med det uppenbara saker som måste hanteras.
3.
Erbjudande att köra dem till deras utnämningar, många sorgsna människor inte i något läge fysiskt eller känslomässigt att få bakom ratten i bilen. Var inte rädd för att erbjuda köra dem till begravningen hem, kyrka, blomsterhandel, etc.
4.
Sluta inte stöd så snart begravningen är över. Fortsätta att erbjuda stöd och finnas där för dem att prata med och se till att de vet att du finns där för dem när som helst. Om personen är äldre och kommer nu att leva ensam, kolla på dem ofta för att ge dem garantier för att någon är fortfarande där för dem, de är inte ensamma. Det också är ok att ta dem ytterligare ett måltid även efter begravningen, fortsätter den sorg och förbrukning av mer än tjänster för deras kära och ibland ta hand om deras omedelbara behov kan vara överväldigande. Var inte rädd att ge av dig själv och din tid, talar av erfarenhet, detta är vad som kommer att bli ihågkommen när allt är sagt och gjort.

tips och varningar


 • vara alltid taktfull, men var inte rädd att lämna ett erbjudande om behovet finns där
 • Fortsätta att erbjuda stöd och vänskap, även efter det att tjänsten är över
 • Fundera några särskilda behov familjen kan behöva och bereder ärenden i enlighet med
 • Vissa familjer kanske inte uppskattar din hjälp. Låt inte detta avskräcka er, människor reagerar olika på förlusten av en älskad och inte alla handlingar som kommer att ge dig ett varmt tack.


 • Previous:nothing Next:hur man kan hjälpa små barn sväljer piller (fungerar även för vuxna)

  Relaterade artiklar


 • prenatal vitaminer effekter på män
 • Hur fungerar 3D ultraljud arbete?
 • effekten av östrogen på män
 • hur man rengör BÖ hörapparater
 • vad är en Cephalexin 500mg kapsel?
 • vad som orsakar domningar i fingertopparna?
 • tecken på halsbränna hos kvinnor
 • hur man får in på sjukhuset
 • spröd skelettsjukdom
 • tecken och symptom på tillbakadragande från alkohol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com