inte graviditetsillamående händer varje dag?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-28
Graviditetsillamående är ett symptom på graviditet som orsakar ganska obehagliga effekter. Men lyckligtvis är det oftast mild och inte alls farligt för kvinnan eller hennes barn. Fortfarande är de flesta kvinnor ser fram emot att dagar utan det och vänta entusiastiskt för den tid då det kommer att försvinna

Identification

graviditetsillamående är präglades av illamående och kräkningar. Det kallas graviditetsillamående eftersom det kan vara mest intensiv på morgonen och mindre märkbara under resten av dagen. Däremot kan det påverka en kvinna som helst, och vissa kvinnor upplever det hela dagen lång.

Missuppfattningar

Det är en missuppfattning att graviditetsillamående alltid händer varje dag. Medan vissa kvinnor upplever det på en daglig basis, andra kan ha intermittent befrielse från den. I vissa fall kan en kvinna få ett par dagar av lättnad bara att få det tillbaka.

Tidsplan

Morgon sjukdom typiskt strejker kvinnor som är i sin första trimestern av graviditeten. Det kan börja omkring sex veckor av graviditeten och fortsätta tills en kvinna är ca 14 veckor gravid. Men vissa kvinnor utvecklar det så tidigt som omkring fyra veckor, och en del uppleva det förrän i artonde veckan eller ännu längre. I själva verket kan det gå, bara att återvända senare i graviditeten, och vissa kvinnor upplever det på och av hela tiden.

Förebyggande /Lösning

Även om det kan vara svårt att bli av graviditetsillamående helt och hållet, det finns några sätt du kan minimera dess effekter. En sak du kan göra är att hålla kex vid sängen och mumsa på dem första sak på morgonen, eftersom detta bidrar till att minska illamående för vissa kvinnor. Efter att ha din mellanmål, stanna i sängen i ca 20 minuter. Du kan också prova att äta små måltider oftare under hela dagen för att se din mage aldrig lämnas tomt, vilket kan bidra till att mildra illamående. Det kan också hjälpa att ta prenatal vitaminer med mat eller ens rätt innan du går till sängs på kvällen.

Varning

Medan de flesta kvinnor klarar av att ta in lämpliga näringsämnen även om de upplever graviditetsillamående varje dag, det finns några som inte kan hålla ner någonting, inklusive vatten. Om detta händer dig och du inte kan hålla livsmedel och /eller vätska ner för en period av 24 timmar kan du ha ett tillstånd som kallas hyperemesis gravidarum, som präglas av kraftig kräkning. I så fall kan du behöva behandling med IV vätskor och läkemedel för att skydda ditt barns hälsa samt din egen. Kontakta din läkare omedelbart .

Previous:nothing Next:hur man ska behandla menorragi med örter

Relaterade artiklar


 • hur man använder hallonbladsté under graviditeten
 • vad som orsakar gallsten hos barn?
 • vad är normal kroppstemperatur av ett spädbarn?
 • Vilka är de behandlingar för fostrets Alcohol Spectrum?
 • hur man känner igen symtomen på uttorkning
 • tidiga symtom på pankreatit
 • naturligt sätt att lindra menstruationskramper
 • vad som orsakar näsblod hos kvinnor?
 • hur man ska behandla menorragi med örter
 • hur man ska behandla ditt barns solbränna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com