inte orto EVRA orsaka viktökning?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-25
Med den mängd preventivmedel på marknaden, finns det en idealisk form av preventivmedel för praktiskt taget varje kvinna. Eftersom det är en av de mest effektiva former för födelsekontroll, är en daglig p-piller att föredra för många kvinnor. Men för många andra kvinnor, rädsla för att missa en dos håller dem från att välja p-piller som främsta preventivmedel alternativ

Historia

infördes 2002, var Ortho EVRA utvecklades som ett preventivmedel för de kvinnor som inte känner sig p-piller var ett bra val för dem. Läkemedelsföretagen ville skapa ett format preventivmedel som var lika effektivt som p-piller, men har använts i ett annat format. Den metod som beslutats var preventivmedelsdepotplåster kallas Ortho EVRA.

Funktion

Även orto EVRA använder samma typer av hormoner som p-piller, de finns i form av ett plåster som appliceras direkt på huden. Till skillnad från p-piller, behöver plåstret inte bytas dagligen, utan istället på veckobasis. Bärs på buken, övre arm, överkropp och buk, släpper Ortho EVRA syntetiskt östrogen och progesteron hormoner som förhindrar ägglossning och därmed göra det svårare för befruktning inträffa.

Överväganden

Medan orto EVRA ger samma takt av effektivitet som p-piller, eftersom hormonerna levereras genom huden och sedan direkt in i blodflödet, processer i kroppen dem annorlunda. Normalt är en kvinna med hjälp av orto EVRA utsätts för cirka 60 procent mer östrogen än en kvinna med hjälp av p-piller.

Effekter

Som en följd av ökad östrogen exponering, kvinnor som använder Ortho EVRA är mer sannolikt att gå upp i vikt än de som använder p-piller. Enligt en undersökning gjord av tillverkaren av Ortho EVRA kvinnor som använder Ortho EVRA ofta se en 10 till 30 u00A3 viktökning medan du använder plåstret. Kvinnor som väger mer än 198 pounds är avrått från användning av orto EVRA på grund av risken för viktökning.

Varning

Förutom viktökning, ökad östrogen nivåer som finns i orto EVRA kan också öka risken för symtom som huvudvärk, illamående, uppkördhet, hudirritation och ömma bröst. Som ett resultat, är Ortho EVRA normalt endast rekommenderas till kvinnor som absolut inte kan komma ihåg att ta en daglig tablett, väger mindre än 198 pounds och inte har något emot att få 10 till 30 pounds.

Previous:nothing Next:hur man får receptbelagda läkemedel billig

Relaterade artiklar


 • hur lätt lindra sinus tryck och yrsel utan avsvällande medel eller recept
 • hur du tar bort vaccinationer från kroppen
 • hur man kan förebygga olyckor i hemmet
 • vilken mat är bra för bröst tillväxt?
 • betydelsen av kolesterol i kroppen
 • rensar nästäppa hos spädbarn
 • hur man kan övervinna klumpighet
 • hur man får max ur en massage
 • Vilka är komponenterna i det kardiovaskulära systemet?
 • hur man får vård utan sjukförsäkring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com