kan äggdonatorer stämma för resultatet barn?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-25
Som äggdonation växer allt vanligare, fler och fler unga kvinnor tänka sig att bli äggdonatorer. Förståeligt, många av dessa potentiella givare har frågor om processen och undrar vad som händer om ett barn är i själva verket tänkt. Har en äggdonator har några föräldrars rättigheter? ? Kan hon stämma för resultatet barn

Betydelse

Kvinnor i alla åldrar har ofta svårt att bli gravida ett barn. För vissa kvinnor är dock dessa svårigheter på grund av infertilitet till följd av tidig menopaus eller äggstockarna skador. Lyckligtvis äggdonation och provrörsbefruktning erbjuder dessa kvinnor möjlighet att göra och leverera ett barn. Men många kvinnor som anser äggdonation har frågor om sina föräldrars rättigheter i framtiden.

Överväganden

När det gäller föräldrarnas rättigheter, när äggen hämtas, har givaren inga alls. Dessutom är hon inte alls är ansvarig för resultatet av graviditeten. I lagens mening, när väl äggen ur givarens kropp är bara mottagaren rättsligt och ekonomiskt ansvarig för eventuella barn. Naturligtvis kan givaren ändra sig när som helst före äggplockning, men när processen är klar, äggen är inte längre hennes.

Missuppfattningar

Dessutom, medan det är givarens ansvar att informera sin läkare om eventuella genetiska eller ärftliga sjukdomar, som givare, hon är inte ansvarig om barnet som är tänkt är psykiskt eller fysiskt funktionshindrade på något sätt. På detta sätt blir äggdonation process som liknar att donera blod. Eftersom donatorn har inga föräldrarnas rättigheter, kan en givare stämma varken byrån eller mottagaren par om och när ett barn resultaten från hennes äggdonation.

Funktioner

donatorn skall vara medvetna om hennes rättigheter (eller brist av) innan de genomgick med donation och måste ge sitt skriftliga samtycke innan äggen kan överföras till mottagaren. När detta är klar givaren inte längre ansvara för ägg som tas från hennes kropp och har därför ingen rätt att föra talan om några barn som resultat. I själva verket är den enda gången en givare kan stämma om hennes personuppgifter lämnas ut utan hennes medgivande.

Varning

Trots att majoriteten av äggdonation görs via en anonym givare, kommer många stater tillåter en donators identifierande information lämnas ut om det, vid 18 års ålder, den tänkta barnet begär information om den biologiska föräldern.

Previous:nothing Next:hur du hittar din dag ägglossning

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till yrsel?
 • hur lätt spädbarn hosta
 • hur man hanterar barn med anfall av epilepsi
 • hur man använder silverax att få arbete
 • Risk för graviditet efter vasektomi
 • hem rättsmedel för förkylningar i spädbarn
 • äggstockscancer symptom på varje stadium
 • premenstruella syndrom symtom
 • hur man kan skydda familjen från rosa öga och öra simmare
 • hur man ska behandla en mindre näsblod
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com