om du är gravid bör du sätta en perm eller relaxer i håret?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-23
Varje kvinna vill se vacker och känna sitt bästa när man är gravid. Medan kroppen genomgår stora förändringar, så är ditt sinne och känslor. Du kan välja att ha en radikal makeover gjort, som innehåller en perm eller avkopplande håret. Vissa kvinnor har ett tvångsmässigt behov av att ändra sitt utseende under graviditeten

Betydelse

När du är gravid, har du olika förändringar i känslor och hormoner. Du kan känna dig mindre attraktiv och vill att rätta till denna situation. Ta emot en perm eller avkopplande håret medan du är gravid kan vara något som du vill uppnå. Detta gör att du kan känna dej bättre och hjälpa dig att få igenom dina känslomässiga stadier. Ändra sättet du ser och känner kommer att göra nio månader flyttas längs smidigare.

Överväganden

Bestämma om du vill få en perm eller relaxer, finns det några faktorer du bör vara medveten om. Din kropp är helt annorlunda när du är gravid. De hormoner som fyller din kropp förändras ditt humör, hur du ser dig själv och kemikalier som du använder. Din perm eller relaxer får inte utföra vad du vill. Trots att alla är olika på hennes reaktion på vissa saker, få ditt hår gjort kunde lämna dig med oönskade resultat. Således, om du får en perm, kan det visa sig bli burrigt och ohanterliga. Det kan också kommer inte att pågå så länge som om du inte är gravid.

Effekter

Varje gravid kvinna är unik på hur de reagerar på vissa kemikalier och behandlingar. Håret kan visa sig vackra och andra inte. De kemikalier som kunde leda till att du har rinnande ögon eller en massiv huvudvärk. Effekten av få en perm eller relaxer medan du är gravid beror på din kroppsbyggnad och hur dina hormoner påverkar din kropp. Medan vissa människor har absolut inga problem med att ha sitt hår gjort under graviditeten andra har viktiga frågor.

Förebyggande /Lösning

Komma håret gjort är ytterst ditt val. Ibland när man är gravid, har du ett starkt behov av att få vissa saker gjorda. Om du har starka önskan att få en perm eller avslappnande ditt hår, finns det ingen riktig anledning till varför du inte borde. Men kom ihåg att din kropp går genom omfattande ändringar medan du är gravid och när du levererar samt. Vad du kan förvänta inte alltid vara fallet.
Dessutom är alla hårbehandlingar (perms, färgämnen, höjdpunkter) har kemikalier vilket kan absorberas i moderns kropp genom hennes hårbotten. Det finns också en potentiell risk från rökgaserna i salongen även om behandlingarna görs på någon annan.

Varning

Kontrollera med din OBGYN innan du använder några kemikalier. Vissa läkare kan ge grönt ljus medan andra tycker det är för riskfyllt för dig eller ditt barn. Om du går vidare och beslutar sig för att få en perm eller koppla ditt hår, gör det på ett väl ventilerat utrymme. Förklara för frisören att du är gravid och vill en fläkt eller ett fönster öppnas. Detta kommer att befria någon huvudvärk eller kemiska reaktioner du kan uppleva.

Previous:nothing Next:hur förstå, hantera och lindra mardrömmar hos barn

Relaterade artiklar


 • nervös tic sjukdom
 • hur finna mening i ditt liv
 • hur man hittar en läkare i mitt område
 • hur man blir medlem i Al-Anon
 • tecken på narkotikamissbruk
 • hem rättsmedel för illamående under graviditeten
 • vad som orsakar en ökning i bröst?
 • prenatal vitaminer effekter på män
 • Hur äter celler mat?
 • tidiga tecken på influensa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com