om kryckor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-19
Kryckor är utformade för att hjälpa folk att ha någon form av skada eller medicinsk komplikation från midjan och ner blir mobila. Det finns fem huvudsakliga typer av kryckor. Underarm, underarmen, plattformen, strutters och knä stöd

Historia

Kryckor har funnits under lång tid, kanske mer än 5000 år. Historiskt sett har kryckor pinnar rakt som en person som innehas för att hjälpa honom ambulate. De utvecklades snart till den T-formad krycka som vi ser i dag.

Betydelse

Den ständiga utvecklingen av kryckor är baserad på människor som vill ha kryckor som var enklare att använda och mer bekväm. Använda kryckor kräver mycket energi och stark överkropp styrka. Därför både patienter och läkare har arbetat på olika sätt att förbättra användbarheten av kryckor. Inledningsvis trodde man att kryckor med hjul eller fjädrar som Hoppstylta var en bättre lösning, men med tiden har det framkommit att dessa kryckor var inte praktiskt.

Funktion

Förbättring på kryckor är i princip i sin funktionalitet, vilket hade lett till förändringar i form av de olika delarna av kryckor. Funktionaliteten förbättras ytterligare av alla de olika gångarterna lärt krycka användare. Dessa gångarter baseras på användarens styrkor och funktionshinder.

Typer

Det finns många olika typer av kryckor i huvudsak baserat på deras användning. Det finns underarm kryckor som har band som cirkel överarmarna och handtag som gör det möjligt för patienten att vila händerna och samtidigt stödja hans kropp. Strutters tillåter användaren att bära större delen av sin vikt under armarna bekvämt. För patienter med dålig artrit eller cerebral pares, det finns plattform kryckor som har hand fastspänd på plats med ett grepp som gör att patienten att flytta den i olika riktningar. Om en patient har skador under knät tillåter knästödet krycka användaren att bära sin kroppsvikt genom att vila sitt knä på stöd. Detta krycka gör också att patienten har fria händer.

Överväganden

finns fyra sätt att pendla med kryckor. Det första liknar en vandrande mönster där patienten sätter sin vänstra krycka framåt, höger fot, följt av rätt krycka, och slutligen vänster fot. Denna metod är för människor som är svaga i båda benen. Om du inte kan bära vikt på ett ben på grund av en fraktur eller amputation, då kan du prova den andra gångarten där du flyttar både kryckor och dina svaga lem framåt medan de vilar på ena benet som är bra. Sedan flytta starkare lem framåt. Denna gång eliminerar helt bära vikt på din äventyras lem. Det tredje gång är för personer med svagheter i båda benen. I det här gång, flyttar du din vänstra krycka och din högra fot framåt, och sedan tvärtom. Om båda benen är drabbade, då kan du prova svingen gång. I det här gång, flyttar du din kryckor framåt tillsammans, följ sedan denna genom att svänga både benen framåt tillsammans förbi kryckor. Detta är den snabbaste av alla gångarterna.

Varning

Håll blicken framåt. Titta ner kan få dig ur balans. Undvik hala ytor som is, snö eller regn täckta ytor. Träna med särskilt svåra manövrar som att gå uppför och nedför trappor. Om du behöver använda kryckor tillfälligt, kontakta en sjukgymnast eller arbetsterapeut som hjälper dig att ta sig runt och utföra dagliga sysslor.

Previous:nothing Next:hur man be en läkare för ett andra utlåtande

Relaterade artiklar


 • alternativa behandlingar för barn med ADHD
 • hur man kan bli av PMS uppblåsthet
 • hur man kan bota tumör i livmodern
 • hälen smärta orsakar hos barn
 • vad är svart vinbär utsäde olja?
 • Hur du tar ett graviditetstest hemma
 • hur man får sova när du har en ny bebis
 • orsaker till hicka
 • vad är orsakerna till oregelbundna menstruationer varannan vecka?
 • hur man talar med en läkare på nätet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com