om oddsen att bli gravid

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-24
Med det antalet rapporterade oväntade graviditeter varje år, kan det vara svårt att tro att oddsen att bli gravid varje månad är ganska låg, men det är sant. Friska par som försöker bli gravida bör veta att lyckas kan ta tid och lite ansträngning, även under de bästa omständigheter. Å andra sidan bör kvinnor som försöker att undvika befruktning veta att även med skyddat sex, är det i grunden en omgång rysk roulette

Tidsplan

Kvinnors cyklerna kan variera från 23 till 35 dagar mellan perioderna, men den genomsnittliga menscykel är inom 28 dagar. Ägglossningen inträffar normalt 14 dagar innan en kvinnas mens, och ägget överlever i ungefär 48 timmar. Spermier kan överleva 2 till 3 dagar, så det är bäst att ha sex med bli gravid är det 13 minst 16 dagar före inledningen av hennes nästa period. Tecken på ägglossning inkluderar en förhöjd temperatur basala, mindre buken twinges och flytningar som liknar äggvitor

Funktioner

finns ett cirka 25 procent chans att spermier kommer befrukta ägget. Alltså en frisk par som gånger ägglossningen korrekt har 25 procent chans att bli gravid varje månad. För ett par som inte aktivt försöker bli gravida och inte timing ägglossning sjunker chans för spermier och ägg möter varandra i rätt tid och gödsling som sker. Alltså en kvinna som är regelbundet sexuellt aktiva som inte är via någon form av födelsekontroll har en 11 procent chans att bli gravid varje månad.

Överväganden

En försöka kvinna i 20s kommer sannolikt att förvänta inom 4 månader. Flera faktorer kommer in i bilden, dock att kan minska risken. En faktor är ålder, efter ålder 30, börjar en kvinnas chans att bli gravid minska. Det finns också många medicinska tillstånd, både för män och för män, vilket kan resultera i svårigheter att bli gravida eller barnlöshet. Efter 6 månader kan en par överväga att söka fertilitet tester. Efter ett år av att försöka utan att lyckas, kanske ett par överväga fertilitetsbehandling.

Missuppfattningar

Den är onödig för en kvinna som försöker bli gravida att ligga på rygg, upp och ner, eller håll hennes ben upp efter kön. Spermier når livmoderhalsen inom stunder. Det är inte heller ett behov av att "bygga upp" spermier genom att avstå från sex några dagar innan ägglossningen. Chansen av graviditet bättre när par har sex två till tre gånger per vecka under hela kvinnans cykel, och varannan dag under veckan hon räknar med att ägglossningen.

Förebyggande /Lösning

Andra än avhållsamhet är det inte 100 procent effektiv form av födelsekontroll. Under de bästa förhållanden, kondomer de 97 procent effektiva, men vid normal användning, är de effektiva endast 85 procent av tiden. P-piller är bara 99 procent effektivare om de tas varje dag, i tid. Alla varians reducerar risken för effektivitet, och om ett piller missas bör en säkerhetskopia preventivmedel användas. Även efter en vasektomi eller äggledaroperation, har ett par ungefär hälften av en procent chans att bli gravid varje år.

Previous:nothing Next:hur man gör en kolon rengöra

Relaterade artiklar


 • hur man rengör efter en homebirth
 • hälsa oljor för torr hud
 • vad är normal vikt för barn?
 • Fakta om graviditet och högt blodtryck
 • om smärtstillande
 • symtom på övre kolon problem
 • tecken på halsbränna hos kvinnor
 • hur man kan övervinna ett beroende
 • tecken på anfall hos spädbarn
 • hur man skall utöva gratis i NYC
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com