vad som anses vara infertil?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-27
Infertilitet frågor drabbar omkring en tiondel av den totala befolkningen. Ungefär en tredjedel av tiden, är manlig infertilitet den främsta orsaken till en oförmåga att reproducera för par. Infertilitet kan bero på många faktorer, men de flesta av dem är ur pars kontroll. Infertilitet drabbar äldre par i mycket högre priser än yngre, delvis på grund av den naturliga effekterna av åldrandet på fortplantningsorganen

Du behöver:. .
Kompletterar

Identification

Medicinskt finns ett par anses infertila om kvinnan är under 35 och de har haft regelbundna oskyddade samlag i 12 månader eller längre utan att bli gravid ett barn. För kvinnor över 35, är paret anses infertila om de inte har tänkt ett barn i 6 månader eller längre. En kvinna kan anses vara infertil om hon har fått missfall graviditeter två eller flera gånger. Primär infertilitet är när paret har aldrig tänkt förut, men sekundär infertilitet refererar till när ett par har framgångsrikt fört ett barn till term i det förflutna.

Betydelse

I omkring en tredjedel av alla infertila par är kvinnlig infertilitet i primär orsak, en tredjedel på grund av den manliga och den återstående andelen som består av en blandning av båda eller på grund av okända förhållanden. När du försöker avgöra om ett par är infertila bör test utföras på båda parter. Dessa tester är ganska icke-invasiv och billig för det mesta, och kan du avgöra om de fattiga andelen befruktningen har varit på grund av en statistisk slump eller på grund av betydande reproduktiv hälsa.

Funktioner

endokrinolog kan utföra de flesta reproduktiv hälsa förfaranden testning. Det hjälper att ha båda parter utförligt testats för att förhindra felaktig tillämpning av fertilitetsbehandling. Läkemedel och operationer som behandlar reproduktiv frågor tenderar att ha betydande biverkningar och genomföra betydande risker. Ett fulladdat batteri av tester från en reproduktiv hälsa specialist kan bidra till att minska de totala kostnaderna på lång sikt och för att förbättra andelen framgångsrika av fertilitetsbehandling.

Överväganden

För kvinnor, hjälper det att inrätta ett första möte med en endokrinolog under den första veckan av sin cykel för att genomföra tester på ett effektivare sätt. Det finns många blodprover, tekniker ultraljud och andra undersökningar som måste utföras i syfte att antingen utesluta möjliga orsaker eller objektivt fastställa orsakerna till infertilitet. Jämförelsevis, de tester som männen måste gå igenom är betydligt enklare. Spermaprov är oftast allt som behövs för att fastställa deras reproduktiva hälsa.

Potentiella

Fastställande av orsakerna till infertilitet är inte alltid möjligt, men de tester som utförs av endokrinologer åtminstone kan peka i riktning mot vad som kan gjort att behandla situationen. Som assisterad befruktning har avancerat och blivit mer populärt, många par som inte skulle ha kunnat föreställa tidigare kan nu ha barn. Att nöja sig med en reproduktiv hälsa program konsekvent under en period av flera år eller längre är ofta nödvändigt för infertila par att få barn. Det kan vara mycket dyra och känslomässigt beskatta, men för många par, visar det sig vara det bästa beslutet i deras liv.

Previous:nothing Next:hur man hanterar en Elders mediciner

Relaterade artiklar


 • sätt att identifiera och behandla laktosintolerans
 • Fördelar med att använda en video babyvakt
 • Gerd symtom hos småbarn
 • hur man ska behandla ditt barns hår för huvudlöss med MD löss
 • hur man väljer äldreomsorg
 • hur lätt lindra sinus tryck och yrsel utan avsvällande medel eller recept
 • hälsa oljor för torr hud
 • hur man får hjälp för din autistiska barn
 • klimakteriet hudsjukdomar
 • vad är rotovirus?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com