varför spola vissa människor när man dricker alkohol?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-26

Varför får vissa människor Flush när man dricker alkohol

Ni har förmodligen sett det. ? Den person som, efter att ha druckit en eller två alkoholhaltiga drycker, plötsligt blir röd. Till en början ser det ut som en enkel rouge, men som den person som fortsätter att dricka, rouge sakta börjar täcka hela hans ansikte och ofta även sprider sig till halsen och bröstet områden. I detta tillstånd som kallas spola reaktion, kan ytterligare symtom är också illamående, dåsighet eller huvudvärk. Även om alkohol spola reaktion oftast drabbar människor med asiatiskt ursprung, kan människor med olika bakgrund upplever skick. Så vad som orsakar det? Och varför vissa människor upplever det varje gång de dricker, medan andra kan konsekvent dricka utan att det påverkar dem? Enkelt uttryckt är alkohol spola reaktion orsakad av kroppens oförmåga att bryta ned alkohol.

Vad orsakar alkohol Flush reaktion?

Vanligtvis när en person dricker alkohol, producerar hennes kropp enzymet alkoholdehydrogenas. Syftet med detta enzym är att omvandla etanol (den viktigaste ingrediensen i alkohol) till acetaldehyd-det giftiga ämnet som ansvarar för dessa obehagliga baksmälla symptom-samt en ofarlig ättiksyra. Även om denna process normalt orsakar inga synliga biverkningar, för vissa människor, hindrar en mutation inom alkohol-dehydrogenas enzym fördelningen uppstår. Som ett resultat bygger giftiga kemiska identifierats som acetaldehyd upp i individens kropp, orsakar din typiska baksmälla symtom som illamående, huvudvärk, trötthet och yrsel. Men förutom dessa symptom, orsaker den ökade mängden acetaldehyd kapillär dilatation. Som kroppens minsta blodkärl, kapillärerna din göra det möjligt för syre, vatten och andra näringsämnen att passera in i blodet. När kapillärerna vidgas, kan det leda till röda, svullna eller kliande hud.

Har alkohol Flush orsaka andra problem?

Även om många studier visar att individer drabbas av alkohol spola reaktion är mindre sannolikt att uppleva obehagliga biverkningar från alkohol, forskning visar också att dessa individer är mer mottagliga för alkoholrelaterade sjukdomar såsom leversjukdom och cancer i mag-tarmkanalen eller matstrupen. Faktum är att många forskare tror att spolning är personens kroppens sätt att avskräcka honom från att dricka.

Hur kan du förebygga alkohol Flush reaktion?

Läkemedel som innehåller ranitidin-och famotidin är ofta effektivt för att förhindra alkohol spola reaktion. Vanligt förekommande i mediciner som används för halsbränna lättnad dessa ingredienser ofta lindra symptomen av sjukdomen när det tas en timme innan det dricks. Även den exakta orsaken till ingredienser "effektivitet är okänt, enligt många forskare tror att droger är antihistaminer och därför bidra till att minska kapillär utvidgning. Andra undersökningar visar att individer som upplever alkohol spola reaktion kan växa mer toleranta av alkohol över tiden.

Previous:nothing Next:Hur hjälper utöva detox?

Relaterade artiklar


 • Vilka är de viktigaste symptomen på att vara gravid?
 • hur man hanterar barn med anfall av epilepsi
 • hur man får p-piller vid planerade föräldraskap
 • hur man slutar att ta CHAMPIX
 • naturliga botemedel för småbarn trängsel
 • effekten av behandlingen i mörkret på ögonen
 • hur man vet vilka skönhetsprodukter du bör undvika när du är gravid
 • Vilka är de typer av hjärta söker?
 • hur du lagrar din medicin på ett säkert sätt
 • hur man överlever sängläge efter en sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com