Definitionen av dna villkor

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-11
Varje levande väsen har en genetisk modell, och denna handlingsplan finns i DNA organismen. Tekniken har blivit så avancerade att vi kan göra studier av DNA en vetenskap i sig. Med denna studie har nya villkor genererats och av dessa är cirka ett halvt dussin är grundläggande för DNA studera och undervisas i grundläggande biologi <. h2> DNA DNA står för deoxiribonukleinsyra. Denna syra består av fosfater, baser nukleotid och socker. Strukturen i syra är en dubbel-helix form, vilket är något vriden. DNA finns i kärnan i alla celler och är känd som byggsten i livet.

Chromosome

Inne i cellerna i alla organismer kromosomer. En kromosom är den del av cellen som innehåller DNA för organismen. Den typ av organism som finns alltid har ett visst antal kromosomer. Människor, till exempel, har 46 kromosomer (23 par), lämnat ett DNA fel inte inträffar. Ett exempel på en kromosomavvikelse är Downs syndrom, där en cell har två 21:e kromosomer istället för en.

Gene

Varje kromosom har gener, som innehåller uppgifter om fysiska egenskaper för en organism. De kontrollerar allt från hårfärg till höjd, och forskning pågår för att fastställa vilken roll generna spelar i fysiska och psykiska sjukdomar.

Dominanta generna

En dominant gen kommer att producera en egenskap som kan ses. Även om endast en av de gener i en gen par är dominerande, kommer den dominerande karakteristiska förekomma.
Exempel på dominant gen egenskaper är mörkt hår och bruna ögon.

recessiva gener

En recessiv gen inte kommer att tillverka sina karaktäristiska om inte varje gen i paret är recessiv, vilket innebär att inget dominant gen är närvarande. Om en recessiv gen är ihopkopplad med en dominant gen, kommer dominant gen drag vara den som är synlig.
Exempel på recessiv gen drag är blont hår och blå ögon.

Nukleotid Bas /nukleinsyra

Nukleotid baser är stora molekyler som bildar kedjor av nukleinsyra. Dessa kedjor av nukleinsyra fyll DNA, men DNA är bara en typ av nukleinsyra. Nukleinsyra kan göras från ribos eller deoxiribos, fosfat och en bas av antingen purin eller pyrimidin. Fyra nukleotid grunder har identifierats i DNA. Dessa inkluderar adenin, tymin, guanin och cytosin. Dessa baser par alltid särskilt order, och den ordning bestämmer egenskaperna hos organismen.
roll nukleotid baser är att genomföra genetiska materialet samt bidra till replikation av celler, samt stöd i bildandet av cellstrukturer.

bassekvensen

bassekvensen hänvisar till i storleksordningen den nukleotida grunder i DNA-sträng. Varje organism har en annan bas sekvens. Forskare har försökt att identifiera alla delar av bassekvensen för människor i ett projekt som kallas Human Genome Project. En genomet är hela det genetiska materialet i en organism kromosomer.

Previous:nothing Next:preventivmedel effekter på ett foster

Relaterade artiklar


 • biverkningar av piller Plan B
 • användning av Garcinia Kola
 • hur man hyra en trapphiss
 • Hur länge kan du använda ett rakblad?
 • Hur får man en plattare mage graviditet inlägget
 • tecken på att skaffa din första period
 • Hur sluta röka om du är bara beroende av tobak och inte nicotene.
 • baby allergiska symtom
 • graviditet sammandragningar & motion
 • vad är orsakerna till dålig hållning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com