Definitionen av skelettet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-08
Skelettet består av ben i kroppen, tillsammans med senor, brosk och ligament som förbinder de ben. Skelettet stöder kroppen, ger sin form och skyddar inre organ och andra ömtåliga tissues. The skelett också producerar röda blodkroppar och lagrar viktiga mineraler.
Det finns två typer av skelett: exoskelett och endoskeletons. Exoskelett är externa och ge yttre strukturellt stöd för djur som krabbor, humrar och sköldpaddor. Endoskeletons ligger inne i kroppen och kan hittas hos människor och andra ryggradsdjur (däggdjur, fåglar, reptiler, groddjur och fiskar). Den endoskelett av den mänskliga kroppen är uppdelad i två huvudområden:. Axiell skelettet och appendikulärt skelett

Du behöver:
ultraljudsundersökning

axialt skelett

. Den axiella skelett består av ben som stödjer kroppen och skydda hjärnan, hals och bål. Liksom skelett för andra ryggradsdjur, till exempel hund eller katt, är det mänskliga skelettet består av ben, kollagen och brosk. Den axiala skelettet ingår skallben, öron, ryggraden och bröstkorgen.

skallben

Samtidigt som ofta tros vara en solid fodral består skallen faktiskt av många små, separata ben. Hos människan finns det åtta ben i hjärnan fallet, eller kranium och 13 ansiktsben. Den mänskliga kraniet innehåller också tre små ben i örat. Den Malleus, incus och stapes
Hos många arter, innehåller skallen öppningar som är vadderade med kapslar så viktig nerv skrifter, såsom ryggrad, att lämna skallen och service andra delar av kroppen.

ryggraden

kotpelaren, även kallad ryggrad eller ryggrad, är en av de mest betydelsefulla inslagen i endoskelett och serverar en mängd olika funktioner. Den stöder kroppen, sammanfattar ryggmärgen och fungerar som en plats för muskel bilagor.
Den mänskliga skelett består av sju hals-, 12 bröst-, länd-fem, fem smält sakral och fyra Svanskotorna som typiskt sett är åtskilda av tuffa, fibrös skivor. Bifogat till ryggraden är bröstbenet och revbenen, vilket bidrar till att upprätthålla kroppens styvhet och bifoga en rad vitala organ.

appendikulärt Skeleton

appendikulärt skelett i många typer av ryggradsdjur består av bröst gördel och bäckengördeln. Hos människa ingår appendikulärt skelett Nyckelbenen, skulderbladet och bröstbenet --- benig struktur som rinner ner i mitten av bröstet. Det omfattar också alla ben i övre bihang. Övre och nedre armar och händer
Den mänskliga bäckengördeln fungerar som ett fäste för ryggraden och benen i de övre och nedre ben. Det är en viktig plats för fäste för musklerna i rörelseorganen och kärnan i kroppen som hjälper till att vända och rotera överkroppen.
Andra djur, som häst eller ko, har liknande appendikulärt skelett men de skiljer sig beroende på . djurens unika behov

armar och ben

Som i många andra ryggradsdjur, ofta ben i kroppen kommer i par: två armar och två ben. De bröst lemmar består av överarmsbenet, strålbenet armbågsbenet carpal, metacarpus och falanger. Bäckenets ben består av lårben, skenben, vadben, böjd, mellanfot och falanger.
Andra typer av djur, inklusive fåglar och grodor, har liknande skelettet formgivning präglas av motstridiga övre och nedre extremiteterna.

Previous:nothing Next:hem rättsmedel för försurning under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man handskas med de abstinensbesvär när du slutar röka
 • skäl för en missad menstruationscykel
 • Läge & Syftet med bilagan
 • post vasektomi smärtsyndrom
 • information om det mänskliga ögat
 • Hur länge ska du sova?
 • Vilka funktioner i blodkärlen?
 • Hur man vet om jag har ägglossning
 • menstruationscykeln problem
 • hem rättsmedel för barns öronvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com