Hur exakt är graviditetstester?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-07
Graviditetstester att en kvinna kan ta reda på i avskildhet i sitt eget hem om hennes familj kommer att utökas. Det finns inte längre behov av att vänta på ett läkarbesök för att bekräfta en graviditet. Graviditetstest är enkla att använda, förhållandevis billiga och allmänt tillgängliga på en mängd olika butiker. Den typ av test som använts, när testet tas och förmåga att avläsa resultaten kan alla påverka precisionen hos ett hem graviditetstest

Fakta

Hem graviditetstest analysera urinen för förekomst av hormonet hCG (humant koriongonadotropin). Detta hormon släpps kort efter det befruktade ägget bäddar in i livmoderslemhinnan. Mängden hormon frigörs ökar snabbt under de följande veckorna.

Medan många tester skryta med att resultaten kan vara korrekt så snart som tre till fem dagar innan utebliven mens, för den mest exakta resultat, test efter att du har missat din tid. Eftersom hCG-hormon ökar i kroppen varje dag, riktigheten av testet ökar.

Typer

Den vanligaste typen av graviditetstest är längden på en genomsnittlig termometer. Testet fungerar genom att hålla provet i strömmen av urin eller genom att sänka ner testet i en ren behållare av urin i fem till 10 sekunder. Läs alltid instruktionerna för graviditetstest eftersom instruktionerna kan variera något beroende på tillverkare.

En mindre vanlig hem graviditetstest kräver blanda din urin med ett pulver eller flytande lösning. Om urin orsakar lösning för att ändra färg indikerar det ett positivt resultat.

Funktioner

Hem graviditetstester på marknaden idag är relativt lika i sättet provet genomförs. Däremot kan varumärken har olika känslighet nivåer i att erkänna hCG-hormon närvaro inom urinstrålen. Ju lägre känslighet nivå, desto mer sannolikt är det att få en korrekt tidigt resultat.

läsa i fönstret Resultat av graviditetstest kan variera mellan tillverkare. Vissa tester visar ett positivt eller negativt, vissa visar linjer, vissa ändra färger och några av de nyare digitala prov läsa gravid eller inte gravid. Även en svag positiv indikerar ett positivt test. Följ anvisningarna på rutan för att noggrant läsa din test.

Överväganden

USA Institutionen för hälsa och Human Services stater "Många graviditetstest (HPTs) anspråk på att vara 99 procent exakt på den första dagen av din missade tiden. Men forskningen antyder att de flesta HPTs inte alltid plats graviditet så tidigt. "

Det är viktigt att läsa anvisningarna för din test. Vissa tester kräver bara en minut för att visa resultat, medan andra kan ta så mycket som fem minuter. Om testet läser för snabbt eller om du väntar för länge, kan påverkas på ett missvisande.

första morgonurinen är den bästa att använda för korrekta resultat. Den hCG-hormon är mer sannolikt att koncentreras till detta urin och testet har störst chans att upptäcka hormonet.

Missuppfattningar

Ett negativt resultat behöver inte betyda att du inte är gravid. Du kanske testa för tidigt att presentera ett korrekt resultat. Om din mens inte har startat inom en vecka efter ett negativt resultat bör du testa om.

Enligt Mayo Clinic, ett falskt positivt resultat kan om det är blod eller protein i urinen. Vissa over-the-counter och receptbelagda läkemedel, såsom diuretika, kan också orsaka ett falskt positivt.

Om du är osäker på resultatet, kan du testa igen eller begära ett blodprov administreras på läkarens kontor. Blodprovet diagnoser exakt graviditet tidigare än de flesta urin.

Previous:nothing Next:hur man använder Obagi hudvård

Relaterade artiklar


 • hur du håller dina öron ren
 • hur att bli gravid efter en vasektomi återföring
 • hur man ansöker om matkuponger online i Florida
 • är acetylsalicylsyra dåligt för levern?
 • barns Benadryl biverkningar
 • hur man gör en kolon rengöra
 • botemedel för värmevallningar
 • hur man identifierar scharlakansfeber
 • vad är klimakteriet hos kvinnor?
 • baby astmasymtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com