Vad är funktionen i blodkärlen?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-10
Blodkärl är en integrerad del av cirkulationssystemet. Dessa komponenter bistå vid transport av blod i kroppen, ofta i och ut ur hjärtat. Det finns tre grundläggande typer av blodkärl: kapillärerna, artärerna och venerna. Kapillärerna utbyte vatten och kemikalier mellan blod och vävnader. Artärerna forslar blod bort från hjärta, och venerna transporterar blod från kapillärerna till hjärtat, så att hjärtat att fortsätta slå

Funktioner

Även blodkärlen inte aktivt transportera blod-de har ingen peristaltiken-artärer och vener bidra till att reglera blod av upphandlande muskeln lagret av deras inre diameter. Denna åtgärd regleras av det autonoma nervsystemet, och det resulterar i blodflödet till nedströms organ. Syre, som är knuten till hemoglobinet i röda blodkroppar, är den viktigaste näringsämne transporteras av blodkärlen. Generellt är hemoglobin i artärerna högt mättad med syre-i regel 95 till 100%-om det bara är 75% mättat i venerna. Vener och artärer är de största delarna av blodkärlen. Medan artärerna flytta syresatt och näringsrika blod till muskler och organ, vener bära blodet tillbaka till hjärtat

Funktioner

Det primära delarna av blodkärl -. Artärer, arterioler, kapillärer, venoler, och vener-tjäna en mängd olika funktioner för att hålla kroppen vid liv och friska. Dessa funktioner inkluderar transporterar blod från hjärtat, transporterar syresatt blod i hela kroppen, transportera blod från artärerna till kapillärerna, dränering blod från kapillärerna i venerna och utbyta syre, koldioxid, vatten och salt mellan kroppen och omgivande vävnader . Arterioler är också den viktigaste tillsynsmyndigheter för blodtryck och flöde. Kapillärerna hjälper även till att förse kroppens vävnader med de nödvändiga komponenterna i blodet.

Roll blodkärl i Disease

Blodkärl är en viktig komponent i nästan alla medicinska tillstånd. Cancer är inte framsteg eller sprida om inte tumören stiftar angiogenes, eller bildandet av fartyg behöver blod. Dessa fartyg är nödvändiga för att ge den maligna celler "metabola behov. Åderförkalkning, eller skapandet av klumpar av fett i blodkärlen, är också den främsta orsaken till hjärt-kärlsjukdom. Blodkärl är också sårbara vid inflammation. Om kroppen är skadad på grund av trauma, till exempel, kan kroppen börjar blödningar som en följd av blodkärlsskador.

Senaste utredning

En studie som nyligen genomförts av universitetet i Maryland School of Medicine i Baltimore föreslår att skratt bidrar till att hålla blodkärlen friska och stabila. Använda skratt, provocerande metoder-inklusive TV-shower och filmer-för att provocera sina undersåtar upptäckte forskare att skratt direkt verkar kopplade till sunda och normala blodkärl funktion. Genom att skratta, patienter orsaka den lilla vävnader på den inre beklädnaden av blodkärl (som kallas endotel), att vidga och expandera, entreprenad med en ökning av blodflödet. Denna åtgärd visar sig ha en kraftfull effekt på blodkärlen tonen, och det hjälper att anpassa koagulation och förtjockning av blodet, som reglerar blodflödet, och utsöndrar de nödvändiga kemikalier och näringsämnen för att bekämpa en infektion eller irritation i kroppen.

Expert Insight

kapillärerna, väsentliga delar av blodkärl, är extremt små och smala strukturer. Forskarna räknar med att dessa komponenter är ungefär fem till tjugo mikro-meter i diameter, eller 0. 000001 meter. Dessutom forskare rapporterar att om alla blodceller i en genomsnittlig människas kropp lades end-to-end, skulle längden omger jorden två gånger --- en sträcka på nästan 100. 000 kilometer.

Previous:nothing Next:Vad orsakar kronisk förkylning?

Relaterade artiklar


 • hur man äter en kost klimakteriet
 • hur att bli gravid och börja din familj
 • tecken på en etopic Graviditet
 • hur man ska behandla öronvax
 • Vilka är de behandlingar för fostrets Alcohol Spectrum?
 • biverkningar av långvarig användning Ritalin
 • hur man ökar ditt barns hjärnkapacitet det gamla fashoined sätt
 • naturliga sätt att hjälpa klimakteriet
 • hur man diskuterar potten användning (marijuana) med din tonåring
 • om en regering hälsa sparkonto
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com