Vad orsakar kronisk förkylning?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-10
En vanlig förkylning är ett faktum. Symtom från måttlig till svår drabba miljontals människor året om. Men kronisk förkylning kan vara en orsak till oro. Att förstå orsakerna till kronisk förkylning är en viktigt första steg mot att behandla och förebygga dem

Förståelse Orsaker

Orsakerna till det gemensamma. kall är ofta debatteras och mycket missförstådd. Många tror att exponering för kyla är en orsak. Detta, i själva verket är där förkylningar få sitt namn. Men forskarna kunnat fastställa ett samband mellan kallt väder och uppkomsten av eller ökad risk att bli förkyld. Snarare, liksom andra sjukdomar som influensa, förkylningar är säsongsbundna och förekommer oftare under vintermånaderna. Eftersom mer tid inomhus under vintermånaderna, exponering för andra kalla drabbade är vanligt, att främja den felaktiga uppfattningen att det är det kalla vädret i sig som orsakar förkylningar.

Andra orsaker

De flesta förkylningar är en form av rhinovirus och därför uppstår spontant och överförs från person till person. Exponering för annan persons bakterier är orsaken till alla förkylningar, vanligen genom överföring av saliv eller sekret i näsan, men vissa faktorer gör infektion mer sannolikt. Bristen på sömn har visat sig dramatiskt öka risken att bli förkyld, eftersom sömnbrist skadar immunförsvaret.
Andra studier har funnit ett samband med förkylningar och en brist på vitamin D. Detta kan vara ett annat fall av det försvagade immunsystemet att göra en individuell mer mottagliga för förkylningar, även om en D-vitamin regimen kommer att förhindra förkylningar har ännu inte fastställts.

bihåleinflammation

En teori hävdar att kroniska förkylningar är faktiskt en form av bihåleinflammation, eller en infektion i bihålor. Mild bihåleinflammation kan försvinna utan behandling och därför liknar en förkylning, men de upprepas är mer troligt. I fall av bihåleinflammation, är den oro utvecklingen av andra sjukdomar i näsa, lungor, hals eller öron. Sinuit skatter också individens immunförsvar, vilket gör sannolikheten för upphandlande någon annan sjukdom större.
Sinus infektioner och förkylningar är förvirrad, inte bara på grund av deras liknande symtom, men också eftersom det ofta en kall kommer att leda till en släng av bihåleinflammation. I fall av bihåleinflammation kan antibiotika som en lämplig lösning om källan av sjukdomen är bakterier i naturen. Eftersom de faktiska förkylningar är virus, antibiotika är värdelösa för att hjälpa till. Det finns inget botemedel mot vanlig förkylning.

Återinfektion

I många fall av kronisk förkylning, den enskilda är helt enkelt på nytt smittas av samma virus innan kroppen kan utveckla antikroppar och därmed göra sig immun. Detta kan inträffa på grund av den kvarvarande förekomsten av virus i offrets miljön, t. ex. på en tandborste. Det kan också uppstå om den ursprungliga kalla lidande infekterar människor med vilka han eller hon kommer i regelbunden kontakt. När den ursprungliga offret återhämtar sig, kan hans eller hennes familj och vänner börjar uppvisar symtom och kan reinfect den person som i sin tur kan reinfect dem kort därefter. Denna cykel kan fortsätta på obestämd tid, såvida inte åtgärder vidtas för att skilja de kalla sjuke från andra som vill bli offer.

Immunitet och otålighet

Det är det samförstånd som av många inom det medicinska området som kronisk förkylning, oavsett ursprungliga orsaken, är förevigad av otålighet och nedsatt immunförsvar. Brist på sömn eller underlåtenhet att vila ordentligt under en kall kan starta en enskild för nästa kallt, och så vidare. På samma sätt håller på med sina dagliga sysslor medan sjuka kan främja spridningen av en kall till andra som i sin tur kan passera samma kalla tillbaka till den ursprungliga offret.
Efter läkares order och gör allt för att främja en stark immunförsvaret (med vitaminer, få gott om sömn och undvika kontakt med sjuka personer) är välkända men ofta ignoreras lösningar för att den stora majoriteten av kronisk förkylning.

Previous:nothing Next:baby allergiska symtom

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar värmevallningar under klimakteriet
 • biverkningar av medicin
 • feber blister symtom
 • vad avgör skallighet?
 • baby meningit symtom
 • hur man får receptbelagda läkemedel billig
 • hur man förhindrar uppsvälldhet under graviditeten
 • om benförlust sjukdom
 • vilka livsmedel innehåller naturligt östrogen?
 • som uppfann plåster?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com