Vilka är symtomen på magsår?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-12
Har du någonsin haft att molande värken i magen eller halsen och tänkte, jösses, måste jag har magsår? Du kanske trodde att det berodde från allt som kryddig mat eller att nya stressigt jobb. Tja, är läkare säger nu att de flesta magsår orsakas av en infektion av något slag. Så hur vet du att du har magsår

Du behöver?.
En önskan att använda alla verktyg möjligt att kontrollera försvagande effekterna av värmevallningar

brännande smärta

Det vanligaste symtomet på magsår är en brännande smärta. Den brännande smärtan kan kännas någonstans mellan magen och matstrupen. Det kan komma plötsligt, till exempel efter en kryddig måltid, till exempel. Det kan också vara mer märkbar på natten. Det kan lindras genom att äta vissa livsmedel eller genom att ta antacida. Precis när du känner att du har tagit hand om situationen, men kommer det normalt igen. Detta är den centrala skillnaden mellan en enkel enslig fall av halsbränna och magsår. Med magsår det kommer att återkomma några dagar eller veckor senare.

vanligaste symtomen

Andra vanliga symtom är uppkördhet eller en känsla av fullkomlighet. Du kan också känna som om du är hungrig ibland. Ett annat vanligt symptom är lätt illamående. Ett annat symptom som du kan hitta oroande är reflux av föda.

Akut Symptom

Det finns vissa symtom som förekommer i mer avancerade fall av magsår. Vissa symtom som anses vara brådskande kräkningar blod, förändringar i avföringen färg eller blod i avföring. Andra exempel svåra buksmärtor och extrema illamående och kräkningar. Några andra symptom att vara vaksamma när är oförklarlig viktnedgång och aptit förändringar.

När ska träffa en läkare

Du bör kontakta din primärvårdsläkare när du har symtom på magsår. Om du har akuta symtom, ska du gå till ditt närmaste larmcentral för utvärdering och behandling.

Slutsats

Magsår är inget att skratta åt. Cirka 10 procent av befolkningen kommer att uppleva detta smärtsamma tillstånd minst en gång under sin livstid, enligt Mayo Clinic. Du bör vara medveten om detta tillstånd och dess symptom så nästa gång du upplever att gnagande brännande smärta, vet du vad du ska göra.

Previous:nothing Next:Hur du tar en baby till en allergolog

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa blödning under klimakteriet
 • vad som orsakar magsyra?
 • hur påverkar alkoholförgiftning kroppen?
 • hur man kan slå endometrioisis 88 - förstå symtom i klimakteriet efter endometriets hysterektomi
 • barn migränbehandling
 • hur finna mening i ditt liv
 • typer av artificiell insemination hos människor
 • hur man beräknar gram fett
 • hur man kan stoppa smokng
 • hur man kan minska receptbelagda läkemedel kostnader
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com