baby allergiska symtom

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-10
Om du ser en liten röd bula på barnets hud eller om du hör honom snyfta i mer än några dagar, kan du vara orolig för att han har en allergisk reaktion. Du kan också vara frustrerad över att du inte kan avgöra om ditt barn har ett gemensamt utslag, förkylning eller kanske allergi. Det finns så många potentiella triggers allergi att det är viktigt att vara medveten om några vanliga kontrollampa tecken på en allergisk reaktion

Hives

Hives, även känd som urtikaria, framstår som ett kliande utslag som liknar ett kluster av myggbett på ditt barns hud. Dessa gupp visas ofta när ditt barns hud har kommit i kontakt med ett livsmedel eller annat ämne som hon är allergisk. Medan bikuporna är normalt ofarliga, kommer de att känna sannolikt mycket obehagligt att ditt barn. Om hon inte kan uttrycka sin obehag verbalt, kan du se henne försöka skrapa eller skaver mot bikuporna för att lindra klådan. Diskutera potentiella antihistamin behandlingar med din barnläkare.

Nysningar och /eller rinnande, täppt näsa

Medan nysningar, nästäppa och snuva är också symptom på en vanlig förkylning, är en långvarig vattnig nasal drip ofta en tecken på allergi. Ditt barn kommer sannolikt att försöka torka näsan i en uppåtgående rörelse, som ibland orsakar en veck bildas på toppen av sin näsa. Om ditt barns näsa är konstant rinnande och täppt, kan han ägna mer tid andas ur hans mun. En saltlösning skölj kan hjälpa till att hålla ditt barn mer bekväm.

Itchy, rinnande ögon

Medan rosa öga (konjunktivit) kan spridas genom direkt kontakt med en person som påverkas, kan det också orsakas av allergier. Allergisk konjunktivit är inte smittsam. Även om det ofta orsakar ögon att bli röda och vattniga, den har ytterligare symtom på klåda och eventuellt mörka ringar runt ögonen. Din barnläkare bör vara den som för att bekräfta orsaken till röda ögon och föreskriva lämplig behandling.

Svullnad

Denna gemensamma allergi-inducerad symptom kan bli mycket allvarligt om det inte är märkt eller behandlas omedelbart eftersom det kan leda till hals svullnad och störa ditt barns förmåga att andas. Om ditt barn upplever svullnad i ansiktet, främst runt ögonen och munnen, kontakta din barnläkare snart som möjligt. Under tiden, titta på ditt barns andningsmönster. Om det visar sig att ditt barn har några problem att andas, ta henne till akuten omedelbart.

Irriterad mage

Gas kan uppsvälldhet, kräkningar och diarré kan orsakas av sjukdom eller allergier. Ofta är en allergi som ansvarar för dessa symtom om två eller flera av dem uppträder samtidigt och för mer än 8 till 10 dagar. Den magsjuka eller en vanlig förkylning kommer troligen att lösa tidigare än en allergisk reaktion.

En varning om Anafylaktiska

Anafylaxi, eller anyaphylactic chock, är en sällsynt men mycket allvarlig allergisk reaktion. Medan symptomen varierar från person till person, de vanligaste symtomen på anafylaxi är hals svullnad, svårt kliande hud, snabbt framåt nässelutslag, hosta, nysningar, ångest, illamående, orolig mage, sänkt blodtryck, yrsel och svimning. Om du misstänker att ditt barn upplever anafylaxi, ring 911 direkt. Var noga med att nämna att du tror att ditt barn upplever anafylaxi så att Ambulanspersonalen kan komma omedelbart, tillagade med adrenalin. Du kan behöva få ett recept att ha adrenalin till hands i framtiden att förvalta omedelbart om och när ditt barn har en annan reaktion.

Tips

De åtta vanligaste födoämnesallergi triggers är komjölk, ägg, vete, soja, jordnötter, nötter (t. ex. valnötter och pekannötter), fisk och skaldjur.
Tre gemensamma luft överförs allergier är djur ilska, kvalster och mögel.
Om du misstänker att ditt barn har drabbats av en allergi, hålla ett öga på vad ditt barn har förbrukats och varit i kontakt med under de senaste dagarna. Tänk på dessa gemensamma triggers och diskutera dina frågor till din barnläkare.

Previous:nothing Next:hur är bifokala linser gjort?

Relaterade artiklar


 • Hur man väljer ett säkert över receptfria läkemedel
 • skäl att förmå labor
 • effekterna av anestesi på barn
 • skäl för en oregelbunden menscykel
 • hur man sparar på sjukvårdskostnader
 • information om aborter
 • tecken på en modersmjölkersättning allergi
 • orsakerna till laktacidos
 • hur bank navelsträngsblod
 • tecken på allergi hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com