blödning hos kvinnor som passerat klimakteriet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-15
Postmenopausala blödningar är vanligt förekommande. Allmänt, att det är inget att oroa sig, men det finns vissa tillstånd som kan orsaka postmenopausala blödningar, som är allvarliga. Det är viktigt att besöka din gynekolog om du har oförklarlig postmenopausala blödningar att säkerställa att det snett är inte seriöst och kan behandlas, vid behov

Du behöver:
en önskan att använda alla verktyg möjligt att styra försvagande effekterna av värmevallningar.

Hormonella omfördelning

Enligt Womentowomen. com, helst en kvinna har gått i 12 på varandra följande månader och sedan igen blödning, detta anses postmenopausala blödningar och det händer till cirka 20-till 30 procent av alla kvinnor. Blödningen fortsätter på grund av hormonbrist återställa jämvikten eller hormonella förändringar. Vissa kvinnor tar hormonersättningsterapi (HRT) och när de slutar ta den, kan detta orsaka blödningen att återuppta. Om en kvinna börjar HRT detta också kan orsaka blödning.

Progesteron

Om en kvinna har en ansamling av vävnad i hennes livmoder, kan detta resultera i spotting när hon inleder progesteron eller gulkroppshormon terapi. Progesteron eller gulkroppshormon kan införas via en kräm. Krämen inte orsakar blödningen. Snarare gör det livmodern att eliminera uppbyggnad som var tidigare

insulinresistenta kvinnor

Om du är post-menopausala och insulinresistens, kan du vara extremt östrogena. I ett sådant fall kommer en insulinresistenta kvinnans kropp konvertera progesteron till östrogen. När balansen mellan dessa två hormoner är i otakt, kan det leda till post-menopausala blödning samt viktökning.

dålig kost

Om din kost är dålig och har varit en tid detta kommer att dyka upp under klimakteriet och kan snabbt postmenopausala blödningar, enligt Marcy Holmes, en certifierad klimakteriet kliniker. Till exempel, om du inte har tillräckligt med näringsämnen och vitaminer i ditt system, kommer detta att visa sig via post-menopausala blödning. Ät bättre och ta en multi-vitamin för att förhindra att detta händer. Din hormonella system kan inte vara frisk och fungerar optimalt om din kost är usel.

Stress

Om en post-menopausala kvinnor upplever stor stress eller genomgår ett liv-förändra erfarenhet kan hon återuppta blödning. Dessa anses spontana blödningar och som orsakades av extrema fall av stress.

Viktminskning

Om en post-menopausala kvinnor droppar stor vikt, snabbt, antingen genom gastric bypass-kirurgi eller på egen hand, hon kan återuppta blödning. Enligt Holmes, detta händer eftersom det östrogen som har lagrats i fettvävnaden är nu fri att gå in i blodomloppet. Östron, som är en av tre huvudtyper av östrogen, är beroende av fett till föda det. Om fettet är borta, sker en förskjutning i hormonella balansen mellan progesteron och östrogen och blödningar kan återupptas.

Polyper

Enligt Spirehealthcare. com kan postmenopausala blödningar kan orsakas av en polyp, som kan tas bort. Generellt kräver postmenopausala blödningar inte behandling, men om det finns en hel del blödningar detta kan vara en indikation på livmoder-eller livmoderhalscancer. Dr Brian Walsh, biträdande professor i obstetrik /gynekologi och reproduktiv biologi vid Harvard Medical School och chef för enheten för Menopaus vid Brigham and Women's Hospital i Boston noterar att minska östrogennivåerna orsaka slidväggarna för tunn, vilket kan resultera i blödning. Dr Walsh berättar också att postmenopausala blödningar faktiskt kan komma från ändtarmen eller urinblåsan.

Previous:nothing Next:bröstmjölk reglerna för lagring

Relaterade artiklar


 • hur man använder en käpp i trappor
 • hur man lindra smärtan av mastit
 • orsakerna till knä & höftproblem
 • post vasektomi smärtsyndrom
 • är acetylsalicylsyra dåligt för levern?
 • hälen smärta orsakar hos barn
 • hur man gör Epsom salt
 • hur man utöva på ett löpband
 • vad är auriculotherapy?
 • hur man hittar de 10 skäl att utöva
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com