delar av en mänsklig cell

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-08
Mänskliga celler är eukaryota, dvs de har en kärna. Celler göra upp varje del av människokroppen, från vävnader till organ, hud och även hår. De största mänskliga celler är bara diametern på ett hårstrå, men så små som de är, är varje cell består av olika väsentliga delar <. h2> Membran cellmembranen är uppbyggda av proteiner och lipider. Membranen av mänskliga celler skydda dem och reglera vad som går in och ut ur dem. Andra roller i cellmembranen inkluderar tillåter motilitet (rörelse av cellens oberoende delar), signaltransduktion och selektiv receptivity (cellernas förmåga att kommunicera med varandra), cell erkännande (cellernas förmåga att erkänna syftet och typ av andra celler de kommer i kontakt med) och fungera som en ankarplats (en plats för proteiner att fästa).

Nucleus

Kärnan i den mänskliga cellen lagrar och organiserar våra gener (även känd som kromosomer). Denna väsentlig del av den mänskliga cellen också transporter reglerande faktorer, gör ribosomer (organeller som hjälper producera proteiner), uncoils vårt DNA och bildar budbärare ribonukleinsyra (även känd som mRNA).

Mikrotubuli

mikrotubuli är i allt väsentligt cytoskelettet i en cell, de ger en celler dess form. De består av de runda protein tubulin, vilket gör upp sina protofilament (tubulär strukturer som hjälper en cell delar resa). Med dessa protofilament, mikrotubuli flytta organeller såsom kromosomer och mitokondrier i hela cellen.

Mitokondrier

Mitokondrierna är cellens källa till kemisk energi, förse dem med ATP (adenosintrifosfat). Dessutom mitokondrier kontrollera tillväxten, död, signalering och differentiering av mänskliga celler. Det är på grund av detta som mitokondrierna har blivit förknippade med olika sjukdomar och människans åldrande.

Cilia

Flimmerhåren av en mänsklig cell projekt från det yttre membranet. Deras syfte är att ge cellerna med rörlighet, att de kan gå i hela kroppen. Cilier också flytta slem och kroppsvätskor över ytan på cellen.

Previous:nothing Next:symptom på tidig graviditet

Relaterade artiklar


 • Orsaker till en hormonell obalans
 • Vilka är funktionerna i ett stetoskop?
 • vad är betydelsen av lågt systoliskt blodtryck?
 • om bakterier som kan orsaka onormala cellprov
 • naturliga ämnesomsättning boosters
 • kognitiva barns utveckling steg
 • hur man kan bota mage värk
 • kan prostatacancer botas?
 • Perimenopause matsmältning
 • vad som är grundläggande livsuppehållande?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com