fakta munvatten om

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-01
Munvatten är oftast köps och används för att bekämpa pinsamt dålig andedräkt. Men munvatten är mer än bara en bra mask för en lunch vitlök fest. Munvatten innehåller aktiva ingredienser som ett bra komplement till tandborstning och regelbundna tandläkarbesök checkups

Historia

Den mest erkända over-the-counter munvatten, Listerine, uppfanns ursprungligen som ett kirurgiskt antiseptisk 1879 av Dr Joseph Lawrence och Jordanien Lambert. Det började säljas som en allmän munvatten produkt år 1914

Typer

munvatten kan köpas i tre grundläggande varianter:. Antiseptisk, fluor skölj eller kombination. Antiseptiska munvatten är formulerade för att hjälpa till att bekämpa bakterier som orsakar dålig andedräkt. De är också för att behandla dentala sjukdomar som gingivit, en sjukdom i tandköttet. Fluor sköljningar är avsedda som hjälpmedel för att förebygga karies. Kombination munvatten, som namnet antyder, är utformade för att minimera karies och hålla andan färska.

Fördelar

Alla vet vikten av att borsta tänderna och återkommande tandläkarbesök, men regelbunden användning av munvatten kan ge ytterligare fördelar för god munhygien. En daglig sköljning kan komma in i svåra att nå områden som en tandborste ofta missar. Det kan döda den illaluktande bakterier och förhindra bakterier som leder till karies.

Varning

Alkohol ingredienserna i munvatten har som misstänks bidra till cancer i munhålan. Det har dock varit ungefär 10 fallstudier utförts under de senaste 30 åren, som alla misslyckades med att slutgiltigt länka produkten till någon form av cancer i munhålan. Men en biverkning som kallas "svart hårig tunga" kan vara resultatet av överanvändning av antiseptiska munvatten.

Fun Fakta

Under rytande ཐs var munvatten produkter också användas som behandling för torr hårbotten, som rakvatten lotion och även som en form av skönhet cleanser.

Previous:nothing Next:vad som orsakar slem i halsen?

Relaterade artiklar


 • vad är meningen med prn mediciner?
 • hem rättsmedel för förkylningar i spädbarn
 • Hur hjälper utöva detox?
 • hur man använder bacitracin på en liten klippa eller skrapa
 • hur man använder den tid som väntar i läkarmottagningen
 • Vad innebär det att ha låga leverfunktion?
 • Definitionen av binjure
 • fördelarna med en sovmask
 • barnreumatologi sjukdomar
 • Vilka är funktionerna på en hörapparat?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com