hem rättsmedel för försurning under graviditeten

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-08
När din lilla bebis börjar ta upp mer och mer plats inuti kroppen, finns det mindre utrymme för magen. Som ett resultat, är magsyra ofta skickas tillbaka upp i matstrupen, ett tillstånd som kallas surhet eller halsbränna. Om du kämpar med syra under graviditeten kan du bekämpa problemet genom att vidta åtgärder för att kontrollera syraproduktion och hålla syran från att resa upp matstrupen

Du behöver:. .
Ultraljudsundersökning

Storlek och tider för måltider

Att äta flera mindre måltider varje dag i stället för tre stora måltider kan hjälpa till att hålla surhetsgraden i schack. Undvik också att äta precis innan sänggåendet. Ge din kropp runt tre timmar att slutföra smälta maten innan du bestämmer. När du äter, äter långsamt och tugga varje tugga helt. När du känner dig full, sluta, även om du bara delvis genom din måltid. Du kan alltid komma tillbaka för mer senare, men äter för mycket kommer att göra din sura problem förvärras.

Tugga tuggummi

tugga på en bit tuggummi när du är klar att äta. Tuggummi gör din spottkörtlarna producerar mer saliv, utan att lägga någon mer mat till magen. Denna extra saliv har en neutraliserande effekt på magsyra. Om du arbetar också med kväljning, anser tugga tuggummi kanel, eftersom den verkar ha en lugnande inverkan på magen. Undvik mintsmak tuggummi, som mynta kan göra surt värre.

Alter Your Sleep Position

När du går till sängs, höja din övre halvan genom att sova på extra kuddar. Du kan också sova på en kilformad kudde som kommer att hålla huvudet och matstrupe förhöjda något. Detta kommer att hålla en del av syran från att hitta sin väg tillbaka upp matstrupen medan du sover. Denna sovställning kommer också stöd i matsmältningen, men se till att du inte sover på rygg när de sover förhöjda, eftersom detta är skadligt för barnet.

Acid Fighting Drycker

Några drinkar kan hjälpa till att bekämpa försurning. Kolsyrat vatten har varit känt för att hjälpa till problemet. Du kan också dricka citronsaft blandat med honung för att hålla halsbränna i schack. En aloe vera juice dryck är en annan syra fighter. Kamomill te eller te som gjorts med basilika eller pepparmynta är också till hjälp. Har en av dessa åtgärder till hands hela tiden, så att du är redo för syra när den träffar dig. Mjölk är allmänt trott att hjälpa till med halsbränna, men enligt hälsa experterna på USA Today den endast ger en tillfällig lindring av halsbränna, men kommer faktiskt göra problemet värre senare.

Välj Foods försiktigt

Om du har regelbundna problem med halsbränna under graviditeten, fokusera på de livsmedel du äter. Kryddig och fet mat och mat som innehåller mycket protein gör syra problem under graviditeten värre. Råa mandlar, bananer, kokta vanligt vitt ris, yoghurt, lakrits och vanligt bröd kan avhjälpa problemet. Gurkor har också en lugnande effekt på magsyra. Om du äter ett äpple till varje måltid, kan du märka mycket mindre halsbränna också.

Previous:nothing Next:om över disk läkemedel

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska risken för matförgiftning
 • Hur vet man att klimakteriet börjar
 • Hur identifiera jäst överväxt
 • hur beståndet ditt kök skafferi för första gången
 • biverkningar av Depo Lupron
 • Hur man vet om en livmoderhalscancer cerclage (cervikal söm) är rätt för en prematur gravid kvinna
 • vad är orsakerna till för tidiga sammandragningar under graviditeten?
 • orsakerna till laktacidos
 • testosteronbehandling
 • hur man kan bota din ryggvärk utan medicinering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com