hemorrhoidal problem

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-03
Hemorrojder är vener i anal och rektal område som blivit svullen och inflammerad. De kan också kallas en hög eller en rektal klump. Enligt Mayo Clinic, cirka 50 procent av befolkningen i USA som har uppnått 50 års ålder har behandlat hemorrojder någon gång eller annan. Hemorrojder kan vara interna eller externa, och i de flesta fall är inte allvarliga och kräver bara at-home behandling

orsakerna till hemorrojder

hemorrojder oftast utvecklas till följd av ökat tryck i anal eller rektal områden. Några omständigheter som tenderar att orsaka hemorrojder är kronisk förstoppning, kronisk diarré, graviditet, fetma, sitter på toaletten under en längre tid och anala samlag. Äldre personer är mer benägna att utveckla hemorrojder eftersom vävnaderna i anal och rektal regioner försvagar över tiden och inte kan tillräckligt stöd i venerna i dessa områden.

Yttre hemorrojder Problem

Yttre hemorrojder form under huden nära anus och kan även sticka ut utanför anus också. Yttre hemorrojder kan blöda och klia. Ibland yttre hemorrojder kan utveckla en blodpropp som kallas trombos, som orsakar intensiv smärta och svullnad. Personer med hemorrojder upplever ofta smärta när man har en avföring.

Inre hemorrojder Problem

Inre hemorrojder finns i insidan av ändtarmen och oftast inte kan ses eller filt. Drabbade har ofta inte några symptom än förekomst av blod när man har en avföring. Men ibland inre hemorrojder skjutas på utsidan av anus under en avföring. När detta inträffar kallas det för en prolapsed hemorrhoid. Framfall hemorrojder kan vara mycket irriterande och smärtsamt. De brukar gå tillbaka in i ändtarmen inom en kort tid, eller de kan skjutas tillbaka in.

Hemorrhoidal Komplikationer

Vissa personer med hemorrojder kan uppleva fekal läckage, som kan vara ganska obekvämt. När hemorrojder återkomma regelbundet, kan betydande blodförlust uppstår. Detta blodförlust kan leda till blodbrist. Anemi är en tillstånd som uppstår när det finns en brist på röda blodkroppar. Symtom på anemi inkluderar svaghet och trötthet. Ett allvarligare hemorrhoid komplikation kan uppstå om en intern hemorrhoid är avskuren från sin blodförsörjning. De påverkade vävnader kan dö, och kallbrand kan ställa in

hemorrhoid behandling

Hemorrojder behandlas ofta med över receptfria salvor som innehåller trollhassel eller hydrokortison. Bör dock salvor inte ska användas under en längre tid, eftersom biverkningar kan förekomma. Smärtsam hemorrhoidal blodproppar kan tas bort via ett litet snitt i en läkarmottagning. Externa hemorrojder kan behandlas med gummiband ligering, vilket är ett förfarande som stoppar blodflödet till hemorrhoid, vilket kan göra att dö och falla av. Vissa hemorrojder får behandlas med injektioner att krympa hemorrhoid. Hemorrojder kan också behandlas med laser. Större hemorrojder kan avlägsnas genom kirurgisk väg. Enligt National Health Institute, kan risken för återfall hemorrhoid ha minskat genom att dricka mycket vatten och äta en kost rik på fiber.

Previous:nothing Next:Vilka funktioner i blodkärlen?

Relaterade artiklar


 • alkoholism naturläkemedel
 • sjukhem förebyggande arbetet
 • vad könssjukdomar kan ett cellprov upptäcka?
 • hur man får fertilitetspreparat
 • hur man använder vodka som ett antibakteriellt ämne
 • riskfaktorer för missbruk
 • hur man handskas med lätt fotproblem
 • hur du får ditt barn att äta hälsosam mat
 • vad är sköldkörteln?
 • hur man kan öka höjd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com