historia trakom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-19
Många sjukdomar drabbar det mänskliga ögat. Av alla dessa sjukdomar är trakom en av de mest mystiska. Det leder ofta till blindhet inom en kort tid. Medicinska vetenskaper har gjort vissa framsteg i att identifiera orsakerna. På grund av svårigheter i samband med utrotningen av trakom, som ingår Världshälsoförsamlingen i resolution 51,11, som antogs 1998, trakom som ett av sina globala initiativ för totalt avskaffande

Vad är Trakom?

trakom är en sjukdom som påverkar det mänskliga ögat. Det är envis och svår att behandla. Några av de bästa hjärnorna inom oftalmologi har försökt komma med ett botemedel för den bländande trakom. Trakom sjukdom förknippas ofta med de fattiga, och deras levnadsförhållanden i miljön.

Historia Trakom

Ordet trakom är en antik grekisk ord som betyder "grov ögat. " Det kan också spåras till en forntida kinesisk skrift. Ordet spelades också in i egyptiska antika skriftligt på en papyrus från år 1550 f. Kr. Den skrevs på papyrus som ordet "entropion," vilket betyder "förvrängd ögonlock. "Gamla grekerna, som Hippokrates och Galenos var kända för att ha studerat forntida egyptiska läkemedel, och i själva verket Galen beskrivs trakom i en av hans skrifter

Platser där trakom är utbredd

Världshälsoorganisationens sjukdomsbekämpning initiativ har målmedvetet arbete mot att utrota trakom sjukdom. Tidigare var trakom mycket endemisk i den industrialiserade världen, men inte mer. Idag Sjukdomen är utbredd i utvecklingsländerna i Afrika, Asien och Sydamerika. Framsteg har gjorts för att utrota trakom i Östeuropa, men Afrika är fortfarande släpar efter andra kontinenter i denna fråga.

Historiska Insatser för trakom Utrotning

Världshälsoorganisationen (WHO) har gått i bräschen för den globala insatsen för att utrota trakom. År 1987 som kom upp med ett nytt system för klassificering trakom. Detta steg gör det lättare för olika vårdpersonal att identifiera och hantera trakom fall. År 1993, som i samband med Edna McConnel Clark Foundation, kom med en ny samhällsutveckling inflygning till behandling och kontroll av trakom. År 1996 ett nytt partnerskap med olika stater, icke-statliga organisationer, gick filantropiska organisationer och forskningsinstitut krafter och utvecklat ett mål att utrota trakom år 2020.

Framsteg mot trakom Utrotning

som i samarbete med många länder har riktade insatser för att förbättra de socioekonomiska förhållandena i många samhällen. Sådana åtgärder ledde till isolering och nära utrotning av multifaktoriell bestämningsfaktorer av trakom sjukdomen. Även om det inte fullständigt tillfrisknande eller utrota trakom, har det förekommit sänkningar av bländande hastighet av trakom. WHO inte fokuserar på att bota trakom genom droger ensam. Byrån har gjort betydande framsteg när det gäller miljö-och beteendemässiga faktorer som har bidragit till att minska frekvensen av trakom händelse.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till earaches?

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra sinus trycket under graviditeten
 • orsaker till skelettsjukdom
 • vad är ribos?
 • ryggproblem orsakade av tung bok påsar
 • Var är lipas hittas?
 • tecken och symtom på halsfluss
 • vilken mat är bra för bröst tillväxt?
 • symtom på viral bihåleinflammation
 • tecken på oregelbundna menstruationer
 • vad är inåtväxta hårstrån?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com