hur är bifokala linser gjort?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-10

Du behöver:.
ultraljudsundersökning

Typer

asfäriska linser fungerar mest som dubbelslipade glasögon i att delas befogenheterna mellan toppen och botten av kontaktlinser. Detta kan också kallas en segmenterad kontaktlins. Bärarens ögon måste anpassa sig mellan nära och fjärran föremål, men bäraren kan se klart på alla avstånd.

Concentric linser är tillverkade med minst två "ringar" av makten för att korrigera bärarens vision . Avståndet makt är vanligtvis i mitten ringen. Den dominerande öga har oftast en nära makten medan icke-dominanta har avståndet vision makten.

Multifokala linser innehåller många syn befogenheter på ett progressivt mönster, vilket gör att bäraren att se nära, långt och allt däremellan.

Fakta

Bifokala linser behöver vägas i botten för att hålla visionen befogenheter uppradade korrekt. I vissa fall är botten av linsen platt, som håller linsen från att rotera i bärarens öga, som vanliga kontaktlinser gör.

Kontaktlinser är tillverkade av antingen mjuka eller hårda plast. Den plast för mjuka linser är bra för att den suger upp vatten och samtidigt behålla sin funktion som en kontaktlins. Plasten är flexibel för att kunna följa formen på hornhinnan. Men mjuka linser är de vanligaste. Gas genomsläppliga (GP) tillåter syre att komma in linserna, vilket gör dem mer bekväma att bära.

När din ögonläkare avgör ditt recept, informationen skickas till labbet där kontaktlinser är tillverkade.

Lab

Kontaktlins är tillverkade av plast polymer. Plasten hälls i små formar, som sedan är kvar att härda. Kulorna klipps sedan till en knapp form och redo för nästa steg.

Det finns två stora kurvor i en kontaktlins. Den centrala främre kurvan är den totala storleken på linsen. Den centrala bakre kurvan är den del som korrigerar bärarens vision enligt den ordination.

Ett alternativt sätt att göra kontaktlinser är genom att ta en solid plast spö och skära en tunn skiva av den.

I båda fallen är linsen sedan sätts på en svarv-typ eller läppning maskin, mala det till önskad vision makten.

Kvalitetskontroll är kvar på varje steg av kontaktlinser tillverkning, eftersom dessa är medicintekniska produkter som skall uppfylla ett specifikt behov. De kontaktlinser är sedan förpackade i en saltlösning och skickas till bärarens hus eller ögonläkare.

Previous:nothing Next:ELDSMÄRKE syndrom





Relaterade artiklar


 • orsakerna till rektal blödning
 • typiskt barn utvecklingsstadier
 • gas problem hos barn
 • hur lätt lindra sinus tryck och yrsel utan avsvällande medel eller recept
 • hur man lär sig att inte blinka vid tillämpningen av kontaktlinser
 • biverkningar av silverax
 • kan stress orsaka diarré?
 • orsakerna till humörsvängningar
 • hur man kan kontrollera ett barns blodtryck
 • vad är Gardnerella vaginit?




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com