hur att hålla sig frisk för kvinnor över 40

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-16
När vi åldras måste vi verkligen ägna större uppmärksamhet åt vår hälsa. Kost och aktivitet spela en roll vid fastställandet av risken för vissa sjukdomar. Genetik och familjens historia är också bidragande faktorer som predisponerar oss till högre risker för att få vissa medicinska tillstånd som vi inte kan kontrollera. Det finns dock andra faktorer som kan bidra till sjukdomar som kan styras av de val vi gör i våra liv. Hälsofrågor för kvinnor över 40 år kan uppnås om vi vidtar åtgärder för att minska risken för hjärtinfarkt och stroke, stanna mentalt och fysiskt aktiv och titta på våra kostvanor.

Här kommer jag att ge några tips för att hålla sig frisk om du är en kvinna över 40 år

Du behöver:. .
Ankle brachialis Index Test
Blodtrycket kontroll.
Bentätheten test.
Kolesterol test.
Mammogram.
Pap-test.
. . TSH (hypotyreos) Test


1
Har kontrollera blodtrycket, det är en av de första tecknen för din läkare att upptäcka ett hälsoproblem. Kvinnor med normalt blodtryck bör ha det testas varje år. Du kan köpa ett hem elektronisk blodtrycksmätare så att du kan registrera ditt blodtryck. Det finns många typer av monitorer tillgängliga, som varierar i pris och är lätt tillgängliga Drug Stores. Högt blodtryck och högt blodtryck är vanliga hos kvinnor över 40, särskilt kvinnor som är feta, och kan orsaka många sekundära medicinska komplikationer. Styra högt blodtryck är en kritisk faktor för att förhindra stroke.
2.
Få en vrist brachialis Index Test att leta efter potentiella perifer arteriell sjukdom (PAD). Detta är ett tillstånd som kan försämra cirkulationen i benen. Testet rekommenderas till kvinnor över 40 med riskfaktorer som rökning, högt blodtryck, diabetes och högt kolesterolvärde eller som har en familjehistoria av hjärt-kärlsjukdom.
3.
Ha en bentätheten test för att diagnostisera benskörhet. Det rekommenderas för kvinnor över 60 år och för yngre kvinnor i deras postmenopausala skede med en eller flera riskfaktorer för osteoporos. Rådgör med din egen läkare om du känner att du har riskfaktorer för osteoporos. Kvinnor är fyra gånger större risk än män att utveckla osteoporos. Förlust av östrogen vid menopaus gör kvinnor sårbara för detta tillstånd.
4.
Ha en kolesterol profil gjort för att mäta nivåerna av kolesterol och triglycerider i blodet. Det kan även innefatta lab läsningar av C-reaktivt protein, vilket är en ny åtgärd för risk för hjärtproblem. Kvinnor utan hjärtsjukdom bör få testas vart 5 år. Kranskärlssjukdom är ett särskilt bekymmer för kvinnor, så äta hälsosamt, minska cholestrol intag genom att titta på din kost, utövar regelbundet och minska stress kan sänka risken för att dessa allvarliga medicinska sjukdomar.
5.

har regelbundna mammogram filmvisningar om du är över 40. Detta är en X-ray av bröstvävnad och bör göras en gång om året tillsammans med en klinisk bröst. Andra tekniker som ultraljud och magnetisk resonanstomografi (MRT) används också för att skärmen brösten för potentiella cancer bör din läkare finner det nödvändigt.
6.
Skaffa en årlig Pap-test för att din läkare att undersöka celler efter tecken på livmoderhalscancer och förstadium till cancer. En kvinnlig ska ha sitt första Pap-test inom tre år efter påbörjad sexuell aktivitet eller efter ålder 21.
7.
Skaffa en TSH screening av hypotyreos eller låga nivåer av sköldkörtel-hormon i blodet. Sköldkörtelhormon påverkar din kroppsvikt, temperatur, energi, aptit och ämnesomsättning. Cirka 10 procent av kvinnorna lider av en låg sköldkörtelfunktion.

Tips och varningar


 • Se din tandläkare regelbundet för att förhindra tandköttssjukdomar och tandköttsinflammation som kan fungera som indikatorer på andra hälsoproblem. Det är viktigt att ha regelbundna kontroller för att förhindra vissa sjukdomstillstånd.
 • Hitta tid att balansera ditt liv och finna harmoni. Läs sätt och hitta verktyg för att få lugn och inre frid och glädje i ditt liv. Psykologiska, mentala och emotionella hälsa är betydande faktorer som bidrar till att hålla dig frisk och leva ett långt, livskvalitet.
 • Om du röker, sluta! Röka om du är över 40 kommer att öka risken för vissa cancerformer och lägga år till ditt liv.
 • Minska ditt alkoholintag.
 • Denna artikel är inte en ersättning för att söka läkarvård med din egen läkare eller vårdgivare.


 • Previous:nothing Next:hur man hittar vägar för att förhindra våld och övergrepp

  Relaterade artiklar


 • hur man skall utöva gratis i NYC
 • hur man kan hjälpa läka blöjeksem naturligt
 • Fördelarna med ånga duschar
 • behandling för förstadium till cancer cellförändringar i livmoderhalsen
 • dammkvalster allergiska symtom
 • sovställningar & hälsa
 • tecken på oregelbundna menstruationer
 • rättsmedel för förstoppning hos nyfödda
 • hjärtklappning behandling
 • Vilka är farorna med mat som förvaras i plastbehållare?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com