hur man förhindrar att få fågelinfluensa

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-12
Aviär influensa, känd som fågelinfluensa eller H5N1, en stam av influensa som har muterat hos fåglar, vilket gör det acquirable av människor. Viruset finns i infekterade fåglar blod, saliv och avföring. Symtom på fågelinfluensan är de samma som symtomen på de flesta former av influensa: frossa, feber, värk och allmän sjukdomskänsla. Personer med försvagat immunsystem är mer mottagliga för detta virus och kan möjligen dö av fågelinfluensan. Det finns inget känt botemedel, men det finns många sätt att förebygga få fågelinfluensan.

Du behöver:
en önskan att använda alla verktyg möjligt att kontrollera försvagande effekterna av värmevallningar


1
Undvik platser som fåglar ofta. . . Bird bad, fågelholkar, tak och träd är vanliga platser där fåglar lämnar spillning eller saliv. Du kan oavsiktligt infektera dig med fågelinfluensan genom att peka på dessa objekt och sedan röra munnen. Undvik direkt kontakt med vilda fåglar, eftersom det inte finns något sätt att berätta om fåglarna är smittade med fågelinfluensa.
2.
Tvätta händerna ofta och noggrant. Tvätta händerna i varmt vatten med tvål i minst 30 sekunder. Ägna särskild uppmärksamhet åt området under naglarna, och inte försumma dina underarmar. Denna metod för handtvätt blir viruset från huden.
3.
Använd en kirurgisk mask om du ska till sjukhuset eller annan plats där det har bekräftats fågelinfluensan diagnoser. Detta hindrar dig från att andas in viruset i luften.
4.
Om du planerar att resa, kontrollera utbrott av fågelinfluensa i din destination innan du åker. Världen djurhälsa Interface Database spår utbrott av fågelinfluensa globalt och upprätthåller en noggrann karta. Wahid-kartan visar också om ett utbrott är pågående eller löst och om den har förekommit i naturen eller på hemmamarknaden.
5.
Undvik antibiotika tvålar. De hjälper inte virusinfektioner, såsom fågelinfluensa. Omotiverade antibiotikaanvändning kan orsaka att kroppen blir mindre motståndskraftiga mot bakteriell infektion.

Tips och varningar


 • Lär barn hur man på lämpligt tvätta händerna, och Don " Glöm inte att tvätta spädbarn händer också. CDC är skyldig att informera allmänheten om alla fall av ett virus hoppa från strikt djur till djur-människor blir smittade.


 • Previous:nothing Next:Vilka är symtomen på magsår?

  Relaterade artiklar


 • långsiktiga effekterna av sömnapné
 • hur man kan bryta den onda cirkeln av att återvända till ett emotionellt och verbalt aggressiv make
 • hur man hanterar värmevallningar under klimakteriet
 • hur man pumpa bröstmjölk
 • Vad är funktionen av blodkärl?
 • hur man använder vodka som ett antibakteriellt ämne
 • hur man får gravid med tvillingflickor
 • vad är orsakerna till gula tånaglar?
 • negativa effekterna av östrogen grädde
 • hur man kan slå endometrioisis 89 - är östrogensubstitution nödvändigt efter livmoder hysterektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com