hur man kan hjälpa barn med separationsångest

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-16
Separationsångest är en normal del av utvecklingen av små barn. Det inträffar när ett barn känner sig orolig eller otrygg när deras förälder eller primära vårdnadshavare lämnar dem med en barnvakt för en stund. Efter en tid kommer det att blekna när de blir mer vana vid situationen och inse den person de är starkt knutna till återkommer för dem
1
-. . För bebisar och småbarn-

börja så tidigt som möjligt. Innan ditt barn kan utveckla separationsångest, lämna dem med en barnvakt för att göra ärenden eller något annat. När de är unga de är bra med någon omtänksam person och om de utveckla denna känsla av att vara med andra tidigt, då är det öar sannolikt för dem att utveckla denna ångest.

Öva lämnar ditt barn med en barnvakt för en kort tid i början.

Schema det efter tupplur och äta tid. Barn är vanligtvis cranky när de är antingen hungrig eller trött så det kan förvärra ångest.
2.
Försök att använda samma sittern så länge du kan så de utveckla en relation med den personen.

Har sittern kommer till ditt hus, om möjligt i stället för att släppa ditt barn av vid deras hus. Om de är i välkända miljöer och det kan hjälpa till att lindra ångest.
3.
Håll dig lugn, cool och juveler så att de ser att du är okej. Om de ser att du drabbas av panik eller gråt då de är mer benägna att hetsa upp sig.

inte upprepade gånger säga adjö. Göra det en gång och lämnar, desto lättare desto bättre.

Utveckla en ritual att säga adjö. Ge dem en puss och säger att du kommer vara tillbaka i lite eller helt enkelt vinka till dem från bilen. Att ha en ritual kan underlätta ditt barns ångest samt
4
-. . Äldre barn-

Prata med ditt barn och lyssna på vad de har att säga. Låt dem tala och vara villiga att lyssna. Så många föräldrar struntar i sina barn och deras känslor, men låt inte det vara fallet.

Tala med ditt barn om andra gånger de var modiga och säg att du är stolt över dem.
5.
Läs dem berättelser som behandlar separation som The Kissing Hand.

Ge dem ett inramat foto av dig genom sin säng, så hon kan se dig när de känner att de saknar dig.

Belöna dem när du kommer tillbaka genom att föra dem något speciellt hem.

distrahera dem genom att ändra ämne. Prata om vad ni två kommer att göra en annan dag så de kommer att fokusera på något annat.
6.
Separationsångest tenderar att försvinna efter ett barn fyller fem. Genom denna ålder de har lärt sig föräldrar och andra primära vårdgivare alltid komma tillbaka för dem. Men det finns vissa omständigheter som kan orsaka dem att utveckla ångest, även i högre åldrar. Men ju äldre de är kan du prata med dem och förklara saker för dem bättre och de borde förstå. Bara vara där för ditt barn att prata med och att lyssna på. Trösta dem och låt dem veta att du älskar dem.
7.
Om du är orolig om den allvarliga ditt barn separationsångest sedan prata med sin läkare om det. Du kan ta dem till kognitiv beteendeterapi. Denna typ av terapi hjälper barn att utmana negativa tankar, och sedan utveckla ny, positiva tankar, och praxis beteenden alternativ.


Previous:nothing Next:hur att hålla sig frisk för kvinnor över 40

Relaterade artiklar


 • igensatt artär symtom
 • om abortpillret
 • vad är definitionen av sensorisk integration?
 • orsakerna till hyperprolaktinemi
 • behandling av Seasonal Affective Disorder symtom
 • kolsyrat vatten kontra vanligt vatten
 • tecken och symtom på öroninfektion hos småbarn
 • graviditetsillamående botar & lösningar
 • Seasonal Affective Disorder ljusbehandlingar
 • barn meningit symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com