långsiktiga effekterna av sömnapné

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-04
Det är inte roligt att känna sig trött under dagen, speciellt när listan över saker att få gjort är en mil lång. Men för många, trötthetskänsla har ingenting att göra med sena TV, utan de är trötta på grund av en gemensam sömnstörningar sk sömnapné, vilket sker när det finns pauser i andningen under sömnen. Och trots den sovande blir skrämd av bristen på syre och vaknar upp för att upprätthålla en normal andning cykel, fortsätter detta mönster av oregelbunden andning när sömnen har tagit över igen. Denna brist på sömn och syre har långsiktiga effekter som kan vara mycket allvarliga

Högt blodtryck

Eftersom kroppen kämpar för syre, skott dess koldioxidhalt i blodet upp. Detta vaknar den sovande tillfälligt så att han kan börja andas ordentligt igen. Eftersom detta mönster upprepar sig hela natten, är hjärtat tvingas arbeta hårdare och därmed ökningen av blodtrycket. Under årens lopp, sömnapné och den stress det lägger på hjärtat tillsammans med förhöjt blodtryck kan leda till en allvarlig hjärtsjukdom eller med hjärtsvikt. Slag blir också en hälsorisk Om blodtrycket blir tillräckligt högt och går oupptäckta.

Viktproblem

Många människor som kämpar med sömnapné också tenderar att vara överviktiga. Studier har visat att många som lider med sömnapné var överviktiga till att börja med och att vikt kan vara en bidragande faktor. Däremot kan vikten bli ett problem efter sömnapné har inträffat. Kroppens ämnesomsättning förändras när det sover och syrefria. Metabolismen slutar fungera ordentligt, och mer arbete krävs för att bränna kalorier. Även människor som känner sig trög tenderar att äta mer och motionera mindre.

Depression

Ett annat symptom på lång sikt av sömnapné är förskjutningen av serotonin, som innehar en roll både hälsosam sömn och humör. När serotonin blir obalanserad, så gör vår naturliga tillstånd av sömn och humör. Utan ordentlig balans av serotonin, blir depression en riktig kamp för många av de drabbade sömnapné.

Improduktiva i dagliga aktiviteter

sömnapné gör att hinna med dagliga rutiner är mycket svårt. Bristen på sömn tar ut sin rätt på arbete och resultat i skolan. Det påverkar också sociala relationer eftersom det inte finns någon energi kvar i slutet av dagen för att umgås med nära och kära.

Olycksriskerna

Långfristiga sömnbrist kan leda till vem som helst att känna sig svag och klumpig. Detta beror delvis på nervsystemet och hjärnan är trött. Fördröjd reaktion sparkar på, och fler skador och olyckor inträffar.

Previous:nothing Next:hur man ska behandla prostata infektioner

Relaterade artiklar


 • hur man botar candida jäst naturligt
 • symptom på en brusten bukaortaaneurysm
 • hur man hanterar barn med anfall av epilepsi
 • hur man faktiskt gå ner i vikt
 • hem rättsmedel för små brännskador
 • Hur länge klimakteriebesvär sista?
 • Hur identifiera binjureutmattning hos barn
 • tecknen på värmevallningar
 • hur man rengör spädbarn öron
 • hur man kan bli av hicka varje gång
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com