ögonundersökning näthinna problem

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-06
Näthinnan är den nervcell skiktet i ögats bakre del som vidarebefordrar visuell information på synnerven. Ofta sjukdomar i näthinnan diagnostiseras av ögonläkare vid undersökning. Det finns dock vissa kompletterande undersökningar som ögonläkarna kan utföra för att ytterligare klargöra en näthinnan diagnos

Amsler Grid

. Den Amsler nätet är normalt en vit bakgrund med horisontella och vertikala svarta linjer och en svart prick i mitten. Detta test administreras i läkarmottagningen genom att patienten tittar på den svarta pricken med ett öga och notera om det finns några avvikelser i rader som vågighet eller saknade delar. Den Amsler system används för att bedöma hälsa i centrum av näthinnan (makula), som används för att läsa vision. Detta test används ofta för att upptäcka makuladegeneration.

Eye Angiografi

Eye angiografi använder specialiserade kameror för att undersöka den bakre delen av ögat, särskilt hälsa blodkärlen i näthinnan. Det finns två huvudtyper-fluoroscein angiografi (FA) och indocyaningrönt angiografi (ICG) -. Att varje använda ett annat färgämne (och kamera) Färgen injiceras i en ven i patientens arm och belyser blodkärlen i öga gör att näthinnan specialist för att diagnostisera ögonsjukdomar såsom diabetesretinopati och åldersrelaterad makuladegeneration.

optisk koherens tomografi

optisk koherens tomografi (OCT) är ett diagnostiskt test som skapar tvärsnitts-bilder av synnerven och näthinnan. Det kan också ge mätningar av näthinnans tjocklek. Oktober används för att diagnostisera retinal sjukdomar såsom makuladegeneration eller makulaödem (vätskeansamling i gula fläcken) och att övervaka svaret på näthinnan till behandling. Oktober är smärtfri och har blivit ett mycket viktigt verktyg för ögonläkarna och retinal specialister.

Ultraljud

När synen på näthinnan är skymd av någon anledning (katarakt, blod i ögat), ögonläkare kan använda en ultraljud för att få en bild av baksidan av ögat. Ultraljud använder ljudvågor för att visualisera objekt. Den används ofta efter en traumatisk skada på ögat för att avgöra är näthinnan är frisk. Ögonläkarna också använda den på kontoret för att bedöma bakre delen av ögat innan kataraktoperation eller för att mäta storleken på en tumör i bakre delen av ögat.

Elektroretinogram

En elektroretinogram (ERG) är ett diagnostiskt test som utvärderar näthinnans funktion. ERG mäter elektriska impulser de specialiserade cellerna i näthinnan (stavar och koner) och jämför detta med hur mycket ljus som gick in i ögat för att mäta funktionen. Detta test mäter dessa saker med användning av kontaktlinser tillämpas på hornhinnan och kan ta en timme att slutföra. ERG skapar en karta av näthinnans celler och används ofta i barn.

Previous:nothing Next:hur du lagrar livsmedel på rätt sätt, och handla mat på ett säkert sätt

Relaterade artiklar


 • hur man kan bota mage värk
 • behandling för förstadium till cancer cellförändringar i livmoderhalsen
 • tecken och symtom på fibromyalgi hos kvinnor
 • hur man vara medveten om att bestrålning av livsmedel får svälta oss
 • hur man kan bli av PMS uppblåsthet
 • oljeutsläpp beredskapsplan
 • premenstruella syndrom symtom
 • Hur vet din frukt portioner
 • hur man ansöker om Medicare förmåner
 • Hur man själv ta hand om massörer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com