om abortpillret

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-04
Den "abortpillret" är känd av många namn, däribland RU486 (en tidig forskning beteckning), mifepriston (namnet på förening), och Mifeprex (märket säljs det som i USA). Enligt en undersökning 2001, mer än en tredjedel av kvinnorna frågade tyckte att "abortpillret" och "dagen efter piller" var samma sak, och nästan hälften var förvirrade eller inte vet skillnaden. I själva verket, medan morgon-efter-piller förhindrar ett befruktat ägg från implantering i livmodern, den abortpillret blockerar ett viktigt hormon som krävs för att bibehålla graviditeten, och börjar vad som kallas en medicinsk abort.

Vad är medicinsk abort?

Medan frasen abortpillret innebär ett enda piller som utlöser en abort, är själva processen av medicinsk abort mer komplexa. Medicinsk abort är endast tillgänglig för kvinnor som är högst åtta veckor gravid, och börjar med en dos av mifepriston, vanligtvis i en klinik eller läkarmottagning. Mifepriston blockerar hormonet progesteron, vilket krävs för kroppen att behålla en graviditet. Utan progesteron, mjukar upp livmoderslemhinnan och bryts ner. Blödning börjar vanligtvis, och livmoderhalsen mjuknar. Vid denna punkt, den implanterade fostret lossnar från livmodern.
Eftersom kvinnor tar Mifepriston upplever en fullständig abort mellan 64 procent och 85 procent av tiden, inkluderar en medicinsk abort en andra läkemedel, som kallas Misopristol. Misopristol gör att livmodern att ingå avtal, och hjälper till att tömma livmodern för att uppnå en fullständig abort. Misopristol orsakar sammandragningar, vilket resulterar i något som liknar ett missfall.

Sekretess och kontroll

En anledning till att vissa kvinnor väljer medicinsk abort är att processen sker i miljön i ditt val och patienten kan välja exakt när att ta Misopristol för att ha viss kontroll över när blödning och kramper kommer att inträffa och när materialet i livmodern kommer att utvisas. Generellt du får nog Misopristol tabletter för två doser, den andra dosen tas vid det första innebär inte inducerar ett missfall. Innan du tar backup-dos, se till att tala med din läkare om du upplever komplikationer eller biverkningar som kräver läkarvård.

ytterligare förfarande Kan vara nödvändigt

Så många som 8 procent av kvinnorna som genomgår medicinsk abort kommer att kräva en uppföljning kirurgiskt ingrepp för att slutföra abort. Medicinsk abort kommer inte alltid att befria dig från att behöva genomgå en in-klinik förfarande. En uppföljning tentamen är oftast planerade cirka två veckor efter att mifepriston, och allt material kvar i livmodern tas bort vid den tiden med hjälp av sug aspiration. Suction aspiration använder en slang ansluten till en suganordning att undanröja eventuella återstående vävnad som inte har utvisats från livmodern.

Kriterier för Mifepristone /Misopristol

Det finns några viktiga kriterier du måste uppfylla för att genomgå en medicinsk abort. Det bör inte vara mer än åtta veckor sedan din senaste menstruation började. Om du har en intrauterin enheten, måste det tas ut innan du tar Mifepristone /Misopristol. Du måste kontrolleras av en läkare för utomkvedshavandeskap (graviditet utanför livmodern). Du behöver tillförlitliga transporter och lever inom två timmar efter akut medicinsk hjälp, till exempel ett sjukhus. Du måste kunna återvända till kliniken mellan en och tre gånger för uppföljande vård under de kommande två veckor efter att mifepriston. Du ska inte ta Mifepristone om du tar blodförtunnande medel, har en sjukdom som orsakar blödningar eller ta lite steroid läkemedel. Du kommer också att behöva enas om att återvända till kliniken för en kirurgisk abort om medicinsk abort inte lyckas. Din läkare kommer att kunna diskutera alla dessa faktorer i detalj med dig och avgöra om en medicinsk abort är en av dina alternativ.

för mer information

De resurser och länkarna nedan kommer att ge dig mer information om Mifepristone /Misopristol och medicinska aborter. Eftersom en medicinsk abort måste göras i de första åtta veckorna av graviditeten är det viktigt att tala med din läkare om du funderar på denna behandling. Om du inte har försäkring eller behöver hjälp att hitta en leverantör har Choice LinkUp (se Resurser), kontaktinformation för många kliniker över hela USA, vissa ger låg kostnad eller ingen kostnad aborter till kvinnor med låg inkomst .

Previous:nothing Next:långsiktiga effekterna av sömnapné

Relaterade artiklar


 • läkemedelsbehandlingar för demens
 • tecken och symtom på influensa-virus
 • hur du tar bort huvudlöss
 • Vad kan orsaka uterin blödning efter klimakteriet?
 • gemensamma lösningar för graviditetsillamående
 • biverkningar av Botox typ en
 • hur man håller bebisen i barnkammaren
 • hur man använder roligt och humor för att hjälpa barn genom sjukhusvistelser och medicinska åtgärder
 • Vad är funktionen i blodkärlen som löper över ytan på hjärtat?
 • Orsaker till en hormonell obalans
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com