om läckande tarm syndrom

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-28
Eftersom matsmältningssystemet är ansvarig för att bryta ner det vi äter, och bearbetning av näringsämnen i vårt system, är den ansvarig för 70 procent av den styrka att ditt immunsystem har. Tarmkanalen och matsmältningsorgan är vad skicka näring du får från den mat du äter i varje cell i din kropp. Tarmväggarna är naturligtvis selektiv av vilka näringsämnen de tillåter att passera genom, som en del av självförsvar mekanism för att skydda kroppen från gifter. Din kropp blir utsatta för infektion om processen upphör att fungera korrekt. Läckande tarm (LGS) är vad denna störning brukar kallas

Hur läckande tarm Happens

Tarmens fodret blir inflammerad när de näringsämnen inte kan passera genom ordentligt och toxiner genomsyra tarmväggarna. Som ett resultat av stora ytor utvecklas mellan cellerna i tarmväggen, så gifter och vissa former av patogener att passera genom din tarmväggarna och ange ditt system. Detta stör också den normala processen av att absorbera näringsämnen från maten du äter. När cellerna i tarmväggarna skadas och förändras, det finns ett "läckage" av vissa positiva, såväl som skadliga, bakterier från tarmen.

Vanliga symptom

Den gemensamma symptom i samband med LGS inkluderar kronisk buken smärta, halsbränna, sömnlöshet, svullnad, ångest, glutenintolerans, undernäring, muskelkramper, magsmärtor och födoämnesallergier. Överdriven gasbildning, får feber av okänt ursprung, hemorrojder, migrän och trötthet också upplevas. Eftersom LGS är kopplad med många andra villkor, såsom celiaki, multipel skleros, fibromyalgi, autism, irriterad tarm och ulcerös kolit är det oftast svårt att diagnostisera.

Orsaker

tarminflammation som orsakar LGS kan ibland starta när det finns en obalans mellan de goda och dåliga bakterier i tarmarna, men även andra saker kan också leda till att skarvarna mellan cellerna i tarmen foder att vidgas. När toxiner in tarmen, är delvis smälta matrester skickas in i systemet och de är båda attackerade av dina antikroppar. Som en del av din naturliga reaktion, börjar immunförsvaret att bekämpa inkräktarna, vilket kan leda till att du upplever låggradig feber, gut smärta och dålig absorption av näringsämnen ur den mat du äter. Alkohol och koffein kan också orsaka irritation tarmväggen, i likhet med andra miljögifter och dålig leverfunktion.

Effekter på kroppen

Förutom gastrointestinala symtom kan LGS leda till ett försvagat immunförsvar. Effekterna av LGS är jämförbara med reaktioner matallergi, vilket kan leda till autoimmuna sjukdomar, tillstånd där immunsystemet attackerar kroppens egna celler. Detta kan orsaka näringsbrist och orsaka ditt immunförsvar försvagas till den grad att kroppen absorberar mer gifter.

Konsekvenser

Effekterna av LGS kan leda till ett antal orelaterade symptom och andra sjukdomar. De har varit kända för att orsaka autoimmuna sjukdomar. Dessutom är LGS också kopplad till miljö-sjukdomar, allergier och andra gastrointestinala symtom.

Behandling

I sanning, det finns inte konstigt läkemedel som kan bota LGS. Rätt kost och kosttillskott är de bästa lösningar. När ditt matsmältningssystemet och immunsystemet börja fungera på rätt sätt kommer din hälsa förbättras och allergiska reaktioner på livsmedel kommer att minska. En balanserad kost med olika frukter och grönsaker, tillsammans med vitamin B12 och probiotiska kosttillskott, kommer att hjälpa läka din tarmväggarna och matsmältningssystemet så att de kan fungera igen.

Previous:nothing Next:historia trakom

Relaterade artiklar


 • hur du håller din röst frisk
 • hur du håller dina öron ren
 • vad är skillnaden mellan triglycerider & kolesterol?
 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
 • fostrets effekter av träning under graviditeten
 • Definitionen av en abort
 • återvinningsgrad definition
 • hur man beräknar vikt percentilen
 • Vad är orsaken till förvirring & minnesförlust?
 • hur man kan slå premenstruella syndrom med beprövad diet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com