om över disk läkemedel

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-08
Over-the-counter, eller OTC, droger är mediciner en person kan köpa utan recept. Receptfria läkemedel för att behandla en mängd olika symtom och villkor. Dessa läkemedel har visat under år av användning och provning för att vara säker, effektiv och enkel nog att använda sådana att man inte behöver konsultera en läkare för att ta dem på rätt sätt

Historia

I århundraden inga bestämmelser regleras om en substans som används som läkemedel var fritt tillgänglig för allmänheten. De flesta läkemedel var ju naturliga ämnen från växter, och ansågs därför inte kräver expert tillsyn. Ofta var också antalet läkare har tillgång till en gemenskap för små för att uppfylla gemenskapens behöver-eller inte fanns några läkare tillgängliga alls. Således var människor behöver känna, förstå och kunna använda de läkemedel som fanns till buds för att behandla olika sjukdomar och tillstånd. />
FDA Mellan det stigande antalet narkomaner och de ökande mängder av falska läkemedel som säljs till allmänheten, fastställd den amerikanska regeringen att det var dags att träda in Food and Drug Administration (FDA) började att reglera vilka mediciner fanns tillgängliga och till vem.
En av FDA ansvar var och är, för att avgöra om ett läkemedel är tillräckligt säkert för konsumentbruk och om läkemedlet är enkel och effektiv nog att det kan göras tillgänglig för allmänheten utan att det behövs ett recept . Någon medicin med en potential för fysiska beroendet kommer inte att raderas av FDA för användning som en OTC-läkemedel. Inte heller kommer någon drog vars dosering måste noga övervakas för att undvika överdosering eller allvarliga biverkningar
FDA också är ansvarig för granskning används ofta mediciner -. Såväl OTC och recept-och avgöra om ett receptfritt läkemedel ska förbli så och om en receptbelagd medicin kan frigöras vara ett receptfritt läkemedel.

läkemedel som är tillgängliga

De flesta mindre villkor har receptfria läkemedel tillgängliga för deras behandling. Den vanligaste villkor behandlas av receptfria läkemedel är värk och smärta, allergi och sinus villkor, och matsmältningsbesvär.
Receptfria läkemedel finns i vuxna och barn formler, med särskilda doser för varje. Många läkemedel finns i pulver, tablett, kapsel, vätskefylld kapsel och flytande formuleringar. Vissa läkemedel har också vissa formuleringar för diabetiker, personer som är känsliga för konstgjorda smaker och färger, och människor med högt blodtryck.

biverkningar

Biverkningar av receptfria läkemedel liknar receptbelagda läkemedel, men har visat sig förekomma mindre ofta. Konsumenterna fortfarande bör vara försiktig när man försöker något nytt läkemedel, som allergiska reaktioner är möjliga.

Annan fara

Den största faran är förknippade med OTC-läkemedel är överdos. Konsumenterna bör vara noga med att läsa alla doseringsanvisningarna vid användning av receptfria läkemedel. Detta gäller särskilt med barns medicinering.
Många läkemedel för barn är smaksatta att smaka som saft eller godis i syfte att göra dem trevligare för barn att ta. Detta ökar risken för överdosering hos barn som inte erkänner att det de svälja är medicin. Alla läkemedel ska förvaras utom räckhåll för barn hela tiden. Föräldrar bör aldrig köpa läkemedel som inte säljs på barnsäkra förpackningar.

Previous:nothing Next:delar av en mänsklig cell

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till rinnande ögon?
 • hur man får ersättning för tillhandahållande av din hemtjänst tjänster
 • hur man får över psykiska problem från svaga erektion
 • fysiska tecken på narkotikamissbruk
 • hur man kan bota svamp på tånaglar
 • vad som orsakar menstruation kramp smärta?
 • hem rättsmedel för ömma bröst från ammande
 • vad som orsakar gallsten hos barn?
 • hur du spenderar dina återstående FSA (flexibel utgifter konto) pengar
 • vad är orsakerna till handen darrar?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com